Svenska brott. Bodenfallet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Svenska brott (del 1)
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2017-01-19
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
180 x 110 x 11 mm
Vikt
96 g
SAB
Oer-c
ISBN
9789113070049
Svenska brott. Bodenfallet (pocket)

Svenska brott. Bodenfallet

(5 röster)
Pocket, Svenska, 2017-01-19
63
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I maj 2013 hittas en 20-årig flicka död och styckad i en skog utanför Boden. Hon har varit försvunnen i nästan tre veckor. En misstänkt gärningsman grips men förnekar all inblandning i hennes död. Polisutredningens uppgift blir att försöka få fram alla svar, men trots ett intensivt arbete återstår fortfarande en mängd stora frågetecken när rättegången ska börja: Vilken var egentligen dödsorsaken? Var mördades flickan? När skedde mordet och styckningen? Var fanns mordvapnet? Och var det egentligen ett mord?
Trots detta döms en ung man för dådet i såväl tingsrätt som hovrätt. Men var det rätt person som dömdes eller handlar det om ett justitiemord? Och hur mycket av sanningen kom egentligen fram i domstolen?

I den här första boken i serien Svenska brott - med inträngande och förklarande beskrivningar av polisarbetet och rättsprocessen i kända svenska kriminalfall - följer vi ett fall som fortfarande är mycket omdiskuterat. Författarna ger i egenskap av brottmålsadvokat och erfaren journalist en initierad skildring av förundersökningen och rättegången och förklarar de olika aktörernas roller och agerande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska brott. Bodenfallet
  2. +
  3. Svenska brott . Trippelmordet i Uddevalla

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svenska brott. Bodenfallet