Esther kanske (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Aimée Delblanc
ISBN
9789113070827

Esther kanske E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-09-21

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Kanske hette hon Esther? Hennes gammelfarmor, som stannade kvar i den tomma lägenheten i Kiev 1941, när resten av familjen flydde. Och när hon tilltalade de tyska soldaterna, förtröstansfull på jiddisch, vem var där och hörde? Och när soldaterna sköt den gamla babusjkan, med sedvanlig, likgiltig rutin, vem stod i fönstret? Vem såg på?

Den ofullständiga familjehistorien som Katja Petrowskaja berättar i en serie korta kapitel kunde ha blivit en tragisk historisk roman om revolutionärer, om namnbytet från Stern till Petrowski, om grundandet av ett barnhem för dövstumma judiska barn.

Men om inte man inte ens är säker på sin familjs namn, vad kan man då vara säker på? Och hellre än att bygga ut det historiska materialet till en episk berättelse skriver Katja Petrowskaja om sin resa tillbaka i tiden, om hur hon besökte platserna och samtidigt reflekterade över en traumatisk historisk epok, med fokus på människorna vars ansikten inte längre är tydliga för oss. Resultatet är en berörande text som prisbelönats och betraktas som en av de starkaste debuterna på tyska på mycket länge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Esther kanske. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magiskt vacker
    Hanna, 8 december 2021

    Älskar den här boken. Så vacker, så vacker. Tänker då främst på språket och berättarflödet. (om du inspireras och vill läsa till följd av detta, skruva dock ner dina förväntningar eftersom de inte bäddar för bra läsupplevelse men något så uppskruvat som detta :-) Innehållsmässigt möjligen något träig ibland, kan tilläggas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Katja Petrowskaja