Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Femtio nyanser (del 4)
Antal sidor
440
Utgivningsdatum
2015-08-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hanna Svensson, Patrik Hammarsten
Originaltitel
Grey
Dimensioner
210 x 140 x 38 mm
Vikt
622 g
SAB
Hce
ISBN
9789113071336
Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian (häftad)

Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian

(185 röster)  |  Läs 42 recensioner
Häftad, Svenska, 2015-08-13
179
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Genom Christians egna ord och tankar får vi nu återuppleva E.L. James fantastiska kärleksberättelse som fascinerat miljontals läsare runt om i världen. Christian Grey kontrollerar allt i sitt liv. Men trots framgång och pengar är hans värld tom och innehållslös fram till den dagen då Anastasia Steele bokstavligen ramlar in på hans kontor och in i hans liv. Han försöker glömma henne men får istället uppleva känslor han tidigare aldrig ens varit i närheten av. Som ingen annan kvinna ser hon på sitt blygsamma sätt rakt igenom honom, förbi alla pengar, förbi alla framgångar och rätt in i hans iskalla sårade hjärta.

Kommer kärleken till Ana att skingra de hemska barndomsminnen som hemsöker honom varje kväll? Kommer hans mörka sexuella åtrå, hans självhat och kontrollbehov att stöta bort henne? Kommer han att kunna ta till vara den skärva av hopp som hon erbjuder honom?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian
 2. +
 3. Femtio nyanser av honom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Femtio nyanser av honom av E L James (pocket).

Köp båda 2 för 242

Kundrecensioner

Det finns 42 recensioner av Grey : Femtio nyanser av honom enligt Christian. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jämför inte
  Gullinina, 19 maj 2016

  Jag hade lite för höga förhoppningar på den här boken, kände de redan när jag började läsa.
  Och jag tyckte att böckerna från Anas syn på de hela var mycket bättre. Sen om de är för att jag är tjej och gillar en tjejs synsätt bättre.. de vet jag inte men de var iallafall bättte och mer spännande.
  Med det sagt menar jag inte att de här var en dålig bok! Bara att man inte ska jämföra den med de tidigare böckerna för mycket.

 2. Kastar nytt ljus över befintliga berättelsen
  Camilla (Linköping), 30 april 2016

  Den här boken tycker jag man ska läsa om man tyckte att de första tre Fifty Shades-böckerna var så där bra att man vill läsa dem igen. För precis som andra skrivit i sina recensioner så är denna bok "samma berättelse" fast ur en annan persons perspektiv.

  Jag gillade boken därför att den ger nytt liv åt hela Fifty Shades-serien genom att vi får höra Christians version av händelserna. Är man införstådd med att detta är samma berättelse ur ett nytt perspektiv och inte förväntar sig någ... Läs hela recensionen

 3. En besvikelse
  Sara, 25 april 2016

  Bara ett sätt att klämma ännu mer pengar ur läsarna.
  Boken är sgs en kopia av fösta, fast från hans vinkel.
  Hade hoppats på fler "förklaringar" på varför han blivit som han är.
  Visst man får viss inblick, men mycket, mycket mindre än jag trott när jag köpte boken

 4. E L James börjar upprepa sig- tjatigt!
  Åsa Schafer, 22 april 2016

  Denna författares fjärde bok börjar kännas tjatig då hon om och om igen går tillbaka genom tillbakablickar från tidigare böcker utan några nya konstgrepp. Om du inte läst tidigare böcker kan den säkert upplevas som spännande och annorlunda med sitt vågade och erotiska innehåll. Jag tycker boken saknar den psykologiska spänning som fanns i tidigare böcker. Det är lätt att förstå vad som kommer ske i handlingen och den är helt försägbar vilket är extremt tråkigt! Nu tycker jag att författaren b... Läs hela recensionen

 5. Måste läsas!
  H, 29 mars 2016

  Mycket bra bok och efterföljare av de första tre böckerna från EL James! En bok att längta efter och svår att lägga ifrån sig. Rekommenderas varmt!

 6. Grey
  Susann , 15 mars 2016

  Den var bra, inte jättebra. Följde ju samma röda tråd som dom föregående böckerna. Rekommenderar den gör jag men den är inte nödvändig att läsa, tyvärr.

 7. Avkopplande läsning
  Adelskvinnan, 5 februari 2016

  Gillar denna bok. Gillar sätt L E James skriver. Underhållande och bra, har man läst de andra böckerna i serien har man en aning vad som ska hända.

 8. Läsvärd
  Annika Mårtensson, 3 januari 2016

  Tyckte du om Femtio nyanserböckerna så är det intressant att läsa denna ur Christians synvinkel. Underhållande liksom de tidigare. Jag väntar på nästa bok.

 9. Boken kändes ofullständig med ett abrupt slut.
  Astrid, 28 december 2015

  De tre första böckerna var mycket bättre och den här boken kändes delvis som en "kopia" då den lästes. Kommentarerna som Grey gav kändes som att man redan hade läst dem eller anat sig till dem i de andra böckerna, tidigare. Boken avslutades efter nästan 600 sidor på ett konstigt och abrupt sätt - ska författaren skriva fler böcker eftersom avslutningen blev ofullständig och mitt i den utspelade berättelsen......Nja. totalt kanske lite "tuggig"!

 10. Underbar!
  MillyLilly, 27 oktober 2015

  Jag tyckte boken var nästan lite bättre ut hans synvinkel, fast man måste läsa båda !
  Jag bara älskar kärleken mellan dom, dragningskraften! Älskar läsa romantik så jag rekommenderar absolut den här boken ! :D

 11. Uppfyllde inte mina förväntningar tyvärr
  Moa Iller, 24 september 2015

  Tyckte den inte alls var bra, blev besviken. Jag gillade verkligen böckerna innan och blev glad när det kommit en ny.
  Men det är en helt annan känsla i denna. De förra kunde jag inte släppa innan jag sträckläst ut dem
  Men denna ligger nu halvläst då jag inte kan förmå mig att plocka upp den igen ens...

 12. Grey
  Eva Pettersson, 21 september 2015

  Bra i största allmänhet, blev lite besviken då jag hade hoppats på en fortsättning på deras relation
  eftersom jag läst alla tre tidigare böckerna visste man ju hela tiden vad som skulle hända, men trots det var jag tvungen att sträckläsa boken, hoppas det blir fler

 13. Kanon
  Caroline Martinsson, 18 september 2015

  Längtar redan efter ett Christian-perspektiv på de andra två böckerna och hemskt gärna en 4e bok om hur resten av deras liv blivit :)

 14. Grey
  Syster M, 17 september 2015

  Boken var över mina förväntningar. Helt klart läsvärd. Bra språk och flyt även fast att du känner igen väldigt mycket var det fascinerande att läsa hans upplevelser och varför vissa saker hände.

 15. Nytt perspektiv
  Eva, 15 september 2015

  Om man gillade läsa Femtio nyanser triologin så är Grey från ett annat perspektiv. Längtar efter två böcker till som kopplas mot Femtio triologin

 16. En ren affärsprodukt
  ingle, 9 september 2015

  En i huvudsak kopierad utgåva. Snabb möjlighet att dubbla förtjänsten utan någon större arbetsinsats. Analys av huvudpersonen i princip obefintlig - bara en massa inklippta sidor från bok ett i serien. Greys funderingar har tillfogats texterna utan djup och tanke. Bara som ett sätt att legalisera en fjärde bok. Köp den inte. Läs om ettan i stället.

 17. Helt ok
  Eva , 7 september 2015

  Upprepningar som i tidigare böcker. Ur hans syns är det samma som ur hennes.Inget nytt. Men har man läst dem första 3 så läser man denna också.

 18. Vill ha mer
  Anna, 4 september 2015

  Jag var tveksam i början men ganska snabbt tog det sig och jag blev precis som med de tidigare böckerna helt besatt. Intressant att läsa ur Christians synvinkel. Har man läst de tidigare så är ju denna boken bara ett måste! Jag hoppas innerligt att det kommer en del 2 och 3.

 19. Äntligen händelserna från andra sidan!

  De första sidorna kändes väldigt porriga p.g.a. språket, men sen tog den sig. Mycket intressant att läsa mr Greys tankar.
  Måtte hon skriva del 2 och 3 också.

 20. Mr Greys tankar
  Monica Magnusson, 1 september 2015

  Eftersom man läst de tre första böckerna anser jag personligen att man måste läsa den här oxå. Hoppas innerligen på att hana tankar om bok två pch tre oxå kommer ut.man kände igen situationerna från första boken, men från hans tankar vilket blev mycket intressant. Fick en annan bild av honom....

 21. Annorlunda
  Lilloo, 31 augusti 2015

  Tyckte att denna boken var väldigt annorlunda än de 3 första. Minns inte att alla händelserna i denna boken hände i de andra, vissa vissa inte. Märks dock att det kommer bli minst 2 böcker av hans version också då den slutar lite...... ja typ med en cliffhanger

 22. Helt ok!
  Cecilia , 25 augusti 2015

  Trots att boken upprepar sig från tidigare böcker tycker jag att den är bra, man får se berättelsen från Greys sida och tankar. Det är trots några år sedan jag läste första boken så det blir som en ny upplevelse.

 23. Grey.
  Birgit Svensson, 25 augusti 2015

  Gillade den mycket. Gav flera svar som jag funderat på.
  Hoppas hon skriver Christians tankar för de två övriga böckerna också.

 24. Intressant läsning
  Drakulla, 25 augusti 2015

  Jag har läst de tre första böckerna I "Femtio nyanser..." ur Anastasias perspektiv, vilket var underhållande. Men jag tyckte det blev ännu bättre att höra det utifrån Christians tankesätt. Jag hoppas verkligen att EL James fortsätter att skriva två böcker till ur Christians perspektiv. Det blir nästan som två helt nya böcker till.

 25. wtf
  Beelz, 23 augusti 2015

  Detta är meningslöst babbel. Hela boken är skriven som av en fjortonåring på tumblr. Jag har läst FB-kommentarer med mer nyans i sig än den här boken.

  Hur den är så populär förstår jag inte...

 26. Längtar till dom andra

  Förvirrande på ett härligt sätt , äntligen får man komma in i hans huvud lite! Hoppas bok 2&3 kommer snaaaart! Längtar!

 27. Bättre förståelse
  hanna , 20 augusti 2015

  Förstår nu mer varför Christian gjorde som han gjorde! Längtar till nästa! Hoppas det blir det! Jag kommer sitta som klistrad vid den boken också!

 28. superbra.

  Jag älskar boken. Har läst den på engelska med. Den e så bra. Den e lika bra och spännande som från Anastasias sida. Kan läsa bökerna hur många gånger som helst.

 29. MYCKET BRA!!!!
  Pernilla, 20 augusti 2015

  Mycket bra. Sträckläste den på 3 kvällar. Intressant att läsa från Christians synvinkel då man inte alls fick veta hur han tänkte under de första 3 böckerna. Längtar redan till nästa bok.

 30. Super bra!

  Så himmla bra att jag sträck läste ut den på 3 kvällar.
  Mycket intressant att få en annan bild av allt och få läsa från Christians synvinkel och tankar. Hoppas nu bara på att dom andra två bökerna kommer så man får fortsättningen från grey:)

 31. Man tröttnar aldrig
  Josefine , 19 augusti 2015

  Bara positivt! Man tröttnar aldrig på denna serie. Gillar att man få se det från hans sida, vad han tänker och gör mellan deras möten. Man får mer förståelse för hans beteende. Rekommenderar den verkligen!

 32. Repris fast i omvänd vision!
  Thea, 19 augusti 2015

  Stor besviken. Boken skildrar Christians tankar om hur han upplevde mötet med Anastasia. Mycket tråkig läsning eftersom det är exakt samma story.

 33. Mycket bra

  En väldigt bra bok, mer och bättre handling än fifty shades of grey. Det är intressant att följa berättelsen ur hans perspektiv. Jag hoppas verkligen att de andra två böckerna skrivs ur hans perspektiv.

 34. Intressant
  Chichi, 19 augusti 2015

  Intressant att läsa den utifrån Christians syn på historien, även om det var mycket upprepningar från första boken. Boken är lättläst och tog slut lite för fort. Inväntar nu nästa bok, så man får helheten av storyn från hans sida.

 35. Ser fram emot fortsättningen
  Jenny Briler, 19 augusti 2015

  Jag blev glatt överraskad, riktigt kul att få se Christians syn på saker och ting. Jag fick ett helt ny uppfattning om bokserien. Alla ni som tycker att det är en kvinnoförtryckande serie borde läsa denna. Allt är inte bara svart eller vitt, det är många anledningar som leder till slutresultatet. Rekommenderar denna starkt och väntar otåligt på en fortsättning =)

 36. En som älskar böcker.
  Malena. , 19 augusti 2015

  Tycker att boken var jättebra och att det var intressant att få läsa hur Christian tänkte. Hoppas att det blir fler Grey böcker.

 37. Fundersamt
  Bitte Christina Palmqvist, 19 augusti 2015

  Den var bra och man fick insikt hur han tänkte, men som boken sluta så verkar det som det nog blir två böcker till från hans sida....
  denna del var ju bara första delen av 50 nyanser

 38. Från andra huvudrollen
  Lena Jonsson, 19 augusti 2015

  Bra berättat. Kul att känna igen vad som händer fast från mannens sida, läsa hans tankar. Jag tycker mycket om sättet som boken är skriven på.

 39. Inte mycket nytt man fick veta!
  Birgitta Gunolf, 19 augusti 2015

  Blev besviken över att det bara var samma innehåll i princip som de övriga böckerna. Samma handling men nu som Christians berättelse. Hade hoppats på att få ut mera vad gäller hans värld och bakgrund. Det var många upprepningar och att läsa om underbart sex blev lite tjatigt. Gillar dock hennes stil som gör det till bra avkoppling då böckerna är lättlästa med enkel handling. Hoppas att det blir flera och då lite mera djup i tankarna.

 40. Underbart

  Äntligen fick man lite insikt hur han tänker men hoppas verkligen att se kommer fler böcker. Slutade riktigt spännande. Får vänta och se.

 41. ¿¿¿¿¿¿¿¿
  Daniella, 19 augusti 2015

  Så bra, nu får man äntligen veta vad som pågår i Christians hjärna och man förstår honom bättre, hoppas på att det kommer fler om honom

 42. Del 4
  Jenny, 17 augusti 2015

  De första tre böckerna slukade jag på nolltid, blev därför smått lyrisk när jag såg att det skulle komma en fjärde bok. Men jag måste säga att jag blev besviken. Även om den är skriven ur Christians synvinkel om sin uppväxt, när han träffade Ana o.s.v. så är största delen av boken ren upprepning.

Visa alla 42 recensioner

Bloggat om Grey : Femtio nyanser av honom enligt Chr...