Född på en söndag (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (399.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2015-07-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113071428
Född på en söndag (ljudbok)

Född på en söndag Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2015-07-10

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är tidig morgon och med försiktighet och exakt precision förbereds en frukost. Under lakanet ligger Hon (med stort H). Hon med de jordgubbsfärgade läpparna och det mjuka ansiktet sover ännu. Kaffet ska vara lagom varmt. Om man går på trasmattorna smattrar inte fötterna mot golvet så att hon vaknar. När hon vaknar, ja, då har man ingen aning om vilken typ av dag det kan bli. Ett är säkert, om han gjort något enda litet fel kan det bli en eländesdag. Men än är det här den perfekta söndagsmorgonen."

Jarl Engman, Jalle kallad, växer upp med en divig och neurotisk mor och med Sten, en av mammans många dumpade pojkvänner, i en småstad på 70-talet. I hans värld har allt ända sedan barnsben kretsat kring Tintins äventyr och figurerna i albumen. Tintin, gamla byggjobbare, fotbollslaget Stoke City och sopranen Maria Callas är den sköra tråd som håller ihop tillvaron.

Som vuxen blir han en framgångsrik varumärkeskonsult. En dag får reklambyrån en udda kund med en lika udda frontfigur: Kungliga Operan och den 24-åriga nykomlingen, sångfågeln Hanna Kjöle. Jarl Engmans uppdrag blir att bygga den unga stjärnans självförtroende och varumärke - en till synes lockande och ofarlig uppgift. Att känslor skulle komma med i bilden hade han inte räknat med, men snart finner Jarl att jobb och privatliv flyter samman. Den osannolika vägen mot succé för Hanna Kjöle knyter ihop då och nu.

PeKå Englund debuterar som författare med en både dråplig och varm berättelse om hur man upprepar sina föräldrars misstag, sina egna misstag och det tragikomiska i att man - utan att förstå det - återskapar det elände man tror sig ha flytt ifrån.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pekå Englund

  • Några rader till Svartåns finaste krokodil

    Pekå Englund

    Redaktionschefen Nick är degraderad till reporter och gör livet surt för alla på tidningen. Humöret blir bara sämre ju närmare ettårsdagen av sonen Benjis död kommer. Hemma är han mer tillbakadragen och har flyttat ut ur sovrummet och ner i källar...