Om våren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2017-01-20
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Om våren
Illustratör/Fotograf
Anna Bjerger
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
419 g
SAB
Hce
ISBN
9789113072012
Om våren (inbunden)

Om våren

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-01-20
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"April befinner sig mellan den stora sömnen och det stora språnget. April är längtan efter något annat, där det andra ännu är okänt."

I romanen Om våren får vi följa en far och hans tre månader gamla dotter under en dag i april, från det att solen går upp tills den går ner. Tillsammans ska de genomföra en resa i ett vårvaknande Skåne för att besöka dotterns mor som ligger på sjukhus, vilket i sin tur väcker frågor för fadern att besvara, frågor om landskapet som sträcker ut sig, frågor om honom själv och hans sätt att handskas med livets stora och små frågor. Han berättar om sig själv och om kärleken, den kravlösa som glöder svagt genom hela livet, den kärlek som han nu vill ska låta omsluta dottern.

Om våren, den tredje delen i Karl Ove Knausgårds årtidsböcker, är en roman om livets begynnelse, om ljuset men också om mörkret. I romanen ingår också flera målningar av den uppmärksammade svenska konstnären Anna Bjerger.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Om våren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Farväl frekventa läsare, farväl till resten också
    Arne Nilsson, 2 juni 2018

    Arne Nilsson är inte en man som talar väl under censur. Jag talar kanske ännu sämre när jag är fri från censurens tunga bojor. Hade alla mina ord jag yttrat under mina nästan sjuttio år i livet blivit censurerade kanske mitt liv sett annorlunda ut, kanske hade detta varit till min fördel. Vem vet? Hade jag levat under censur hade jag varit lika stum som Stevie Wonder är blind. Mitt olidliga humör är en eld som enbart skulle kunna släckas av spriten. Men alkoholen och eldens vigsel har ju visa... Läs hela recensionen

  2. Nära i känsla och natur
    Linda Lövius, 11 maj 2017

    Allting i boken känns så äkta och nära. Iakttagelser och förnimmelser i natur och känsla är så närvarande. Du kan se rummet som beskrivs, kaffekoppen i handen, känna barnets mjuka hud och suset i trädtopparna. Det är verkligen en tät skildring av kärleken till ett litet barn och hur en far vill att hon ska kunna läsa om hur den kändes i allt då hon var 3 månader.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karl Ove Knausgård