Om hösten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2016-09-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Om høsten
Illustratör/Fotograf
Vanessa Baird
Dimensioner
210 x 137 x 22 mm
Vikt
488 g
SAB
Hce.04
ISBN
9789113072036
Om hösten (inbunden)

Om hösten

(16 röster)
Inbunden Svenska, 2016-09-06
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Detta fantastiska, som du snart ska få möta och se, är så lätt att tappa ur sikte, och det finns nästan lika många sätt att göra det på som det finns människor. Det är därför jag skriver den här boken till dig. Jag vill visa dig världen, som den är, runt omkring oss, hela tiden. Bara genom att göra det kan jag själv få syn på den."

Ett barn väntar på att födas. Och en far slår sig ner för att skriva till det. Om vad som väntar, om märkliga fenomen och föremål, människor och djur, vilka alla är en del av det vi kallar världen. Han skriver om solen och om grävlingen, om termosen och om pisset, om sängen och om ensamheten. Och under tiden växer barnet i mörkret.

Karl Ove Knausgård har skrivit fyra årstidsböcker, varav Om hösten är den första, med dedikationen Brev till en ofödd dotter. Här beskriver han i korta nedslag tillvaron så som den ter sig för honom - livets små mirakel och stora vardagligheter, vilka tillsammans bildar ett slags personlig och slumpmässig encyklopedi.

"Samtidigt ömheten, innerligheten, nakenheten och den gravallvarliga naivism som besjälar de mest prosaiska tingestar (i Knausgårds händer förvandlas en vanlig kaffetermos till familjens totem) alltsammans återspeglat i Vanessa Bairds vackra illustrationer. För de många hängivna Knausgårdianerna är boken givetvis en guldgruva, att bläddra i och söka tröst ur."
Expressen om Om hösten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om hösten
  2. +
  3. Om vintern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om vintern av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Ove Knausgård