Husfrun (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Norstedts klassiker (del 2)
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Gun-Britt Sundström
Originaltitel
Kristin Lavransdatter. Husfrue
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
673 g
SAB
Hce
ISBN
9789113072302
Husfrun (inbunden)

Husfrun

(9 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-09-01
289
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Husfrun Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Nu kom det ett lättsinne över henne som hon aldrig förr hade känt. Hon blev själv livligare och mindre tyst när hon var ute bland folk - hon kände att hon var mycket vacker nu, och hon var helt frisk och sund för första gången sedan hon blev gift."

Kristin Lavransdotter är Sigrid Undsets stora historiska romantrilogi som utspelas i Gudbrandsdalen på 1300-talet. I den andra delen, Husfrun (1921), anländer de nygifta Kristin och Erlend till Husaby, där hon snart får ta ansvar för hans släktgård och deras barn. Hon älskar ännu sin make, även om hon ofta tvingas stå ut med hans hetsiga temperament och ständiga rastlöshet. I samlivet blir deras olikheter allt tydligare: Erlend har sin blick fäst på jordelivets belöningar medan Kristin blir alltmer upptagen av att försona sina synder och närma sig Gud.

Med Kristin Lavransdotter fick Sigrid Undset sitt stora internationella genombrott och erhöll kort därefter Nobelpriset med motiveringen "förnämligast för hennes mäktiga skildringar ur Nordens medeltida liv". Nu presenteras hela trilogin i en efterlängtad nyöversättning av Gun-Britt Sundström, som även skrivit förordet i första delen.

"Kristin Lavransdotter är ju känd som en av världens största kärleksromaner, men den är större än så. Visst är den erotiska passionen ett bärande tema, men märkvärdigare ändå är skildringen av kärlek till barnen (konkret, sensuellt beskriven så underligt sällsynt i litteraturen) och hur den samspelar och konkurrerar med kärleken mellan föräldrarna. Det mästerliga är den stora väven av olika slags relationer." Ur Gun-Britt Sundströms förord
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Husfrun
  2. +
  3. Korset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korset av Sigrid Undset (inbunden).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigrid Undset