Århundradets kärlekskrig : en punktroman (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2016-03-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
220 x 140 x 15 mm
Vikt
378 g
ISBN
9789113073088
Århundradets kärlekskrig : en punktroman (inbunden)

Århundradets kärlekskrig : en punktroman

(66 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-16
198
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ett äktenskapligt haveri i jämställdhetens förljugna paradis. Det är brutalt, slagfärdigt, naket, ömkligt. Och oändligt sorgligt.

Två röster: en kvinna och en man som levt tillsammans i ett halvt liv. Genom orden hörs de sista, bultande hjärtslagen i en gemensam tillvaro. Det som en gång var stor kärlek har vänts till långdragen kamp.

"Han sa:
Om du överger mig
har du bara livslångt hat
att vänta.

Hon sa:
Tror antingen jag eller du
måste dö."

Århundradets kärlekskrig är en punktroman, influerad av Märta Tikkanens klassiker Århundradets kärlekssaga från 1978. En strindbergsk dödsdans, i vår samtid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Århundradets kärlekskrig : en punktroman
 2. +
 3. Till min dotter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till min dotter av Malin Wollin (inbunden).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Århundradets kärlekskrig : en punktroman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kopia
  Camille Borekull, 29 mars 2017

  Som en kopia av Märta Tikkanens bok och ej alls i den nivån litterärt.Bara skriven som en hämnd mot sin exmake.

 2. Kärlek - hat
  Carlisä, 20 juni 2016

  Så jobbig att läsa! Hon sa... Han sa... Jag blev mycket besviken på denna bok! Att den väckt uppseende beror till stor del på spekulationer om Ebbas privatliv!

 3. Århundradets kärlekskrig
  Larsan, 2 juni 2016

  Var inte det jag förväntat mig!
  Punktformen mycket jobbig och tråkig att läsa.
  Det som sades kunde ha sagts på färre sidor!

 4. Tragiken berör styvt berättad
  stig thunell, 1 juni 2016

  Andra sidans bild, objektiv och negativ samtidigt, någon gång intelligent manipulativ, och lika tragisk. Framställd i ett tilltal som gör boken svår att släppa, också känslomässigt.

 5. Deprimerande
  Kerstin S, 18 maj 2016

  Läste den faktiskt inte till slut. Total brist på förståelse för hur det blivit som det blev. Säkert en bra terapi men ge inte ut det..

 6. sorg

  kanske där jag är.. andra får döma utifrån sin syn, sina liv. för mig är det otroligt smärtsamt att se en kärleksrelation smulas sönder, tolkas så..

  för mig att en bok om relationer alltid börjar med - hur kan jag vara med värme, kärlek, omsorg till mig själv. hur kan jag vara med värme, kärlek, omsorg emot andra..

  och allt finns.
  all konkurrens
  alla onda tankar
  alla knivar

  en av oss måste dö.. eller båda, eller ingen?

 7. Bladvändare
  Maud Ericsson, 25 april 2016

  Mycket lättläst och tänkvärd. Hur mycket som är självupplevt är det man undrar. Är den självbiografisk? En bladvändare ör det i alla fall.

 8. Ren njutning att läsa
  Myggan, 23 april 2016

  Den här boken gav mig så mycket, dels ren igenkänning - inte för att jag haft oturen att vara gift med den manliga huvudpersonen själv - men tyvärr är mannen i boken en arketyp, en empatilös person med makt och ett grundmurat ointresse för andra människors själsliv. Såna har man ju stött på. Det svansas och dansas alldeles för mycket efter såna människors pipor och att då läsa en bok som skriver ut alla deras patetiska egenheter känns befriande - som att öppna fönstret i ett rum utan luft! At... Läs hela recensionen

 9. Mycket intressant spegling
  susros, 12 april 2016

  Ett mycket talande avtryck av vår tids könskamp - i dubbel bemärkelse. Blir först ledsen, känner igen och rädd att raseriet i dialogen ska ge alltför stark återklang i mitt sinne. Med en lite dos i taget ger den dock tid att reflektera och få både inifrån och utifrån perspektiv. Även om Horace närvaro känns i texten så blir texten också ett viktigt allmängiltigt bidrag att reflektera vidare över utifrån både hans livsvärld och hennes. Män och kvinnor lever verkligen fortfarande i helt olika ... Läs hela recensionen

 10. Sanning
  Anna Josefsson, 7 april 2016

  Boken innehåller så mycket sanning. Det är bra att den är skriven på det viset den är, den skulle göra alldeles för ont att läsa annars. All heder åt författaren!

 11. Långtråkig
  Inkeri 86, 28 mars 2016

  Den här romanen verkar väldigt falsk och konstruerad. Författarens alias är en rätt tråkig martyrtyp som alltigenom hatar den (som det verkar) intellektuellt överlägsne maken. Skulle ej köpt den om jag vetat att den var så medelmåttig och långtråkig.

 12. Hur svart kan det va'?
  Kaxan, 28 mars 2016

  Man blir lite nedslagen, två människor som bägge har behov av att bli bekräftade och sedda men ingen blir det. Hur svårt det ska vara i vår idealiserade tvåsamhetskultur... och hur lätt att tappa bort det man hade. Som kvinna har jag större förståelse för mannen här - på ett sätt - förstår inte fullt ut kvinnans positioner. Kanske är jag för traditionellt fostrad. Men att bli slagen - nej det kan inte accepteras.

 13. Inte smutskastning, utan en varning
  A, 22 mars 2016

  På sätt och vis förtjänar den inte fullt betyg, eftersom det rent objektivt sett inte är den bästa bok som jag har läst.

  Men det var en fantastiskt befriande bok att läsa (i den mån hat, sorg och uppgivenhet kan vara befriande), vilket visar att den fyller ett tomrum som tidigare bara halvt har försökt kompenserats av självhjälpsböcker och parterapitips. Dess styrka är just igenkännlighetsfaktorn.

  Det är boken för alla de som haft en relation till någon närstående - inte nöd... Läs hela recensionen

 14. Hämnd och förgrämdhet
  Göte Lennart Wallin, 20 mars 2016

  Det är ömkligt att se hur en kvinna som Ebba Witt-Brattström som åtnjutit respekt i många läger nu ger ut en bok som enbart handlar om att smutskasta sin ex-man. Dessutom har hon utan att skämmas stulit 1. greppet med "hon sa", "han sa" från en mer än trettio år gammal monolog av Bodil Malmsten (lyssnade på den idag, ett lysande alster i jämförelse med Ebba W-Bs floskler). 2. Hon åker snålsjuts på Märtha Tikkanen, en författare av helt annan tyngd än hon själv.
  Horace Engdahl är en perso... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Bloggat om Århundradets kärlekskrig : en punktroman