Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2016-05-04
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Thorborg, Carl (foto)
Illustratör/Fotograf
André Prah
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
817 g
SAB
Bb
ISBN
9789113073149
Bildningsakuten : bli expert på 5 minuter (häftad)

Bildningsakuten : bli expert på 5 minuter

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-05-04
108
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Har du aldrig läst Charles Dickens? Vet du inte varför Alexander blev den store? Saknar du all susning om konstnärer som Rembrandt och Chagall? Tror du att alla andra har kollen, bara inte just du? Lugn, bara lugn, Bildningsakuten kommer till din undsättning!

På endast fem minuter blir du expert på de mest skilda områden. En bok som lär dig det viktigaste, men också det oviktigaste det roliga! Från Napoleons sista strid till Barbies första kyss, från Molières sista föreställning till världens första fiskpinne, från mangahjältar till modegudinnor. ALLT ryms i Bildningsakuten. Den gör fakta till kunskap, och dig till expert ... på allt möjligt!

Bildningsakuten heter en avdelning i Icakuriren som Göran Everdahl har skrivit i drygt tio år. Det är en sida som gör läsaren till "expert på fem minuter". Tanken är att man ska framstå som miss­tänkt kunnig om exempelvis Shakespeare, arkitektur eller hinduism efter att ha läst veckans sida. Eller, i bokform, efter att ha läst ett uppslag. Ett uppslag i Bildningsakuten ger läsaren en snabb överblick. Men inte bara den seriösa, torra överblicken från ett vanligt uppslagsverk.

När Bildningsakuten tar upp Katarina den stora handlar det inte bara om hennes politiska insatser utan även om hennes ryktbara sexliv och hennes sura brev om Gustav III. Båda är en del av kulturhistorien och platsar i det vi kallar allmänbildning, men man hittar dem inte i Nationalencyklopedin. I Bildningsakuten är de givna. Om det är kul att diskutera på en middag så finns det här. När Göran Everdahl samlar detta i en fin stor volym ligger tonvikten på kulturhistoria: konstnärer, författare och kompositörer. Men också stora ämnen som religion, politisk historia och en del naturvetenskap avhandlas.

En rikt illustrerad volym som passar lika bra i fina vardagsrummet som på toaletten!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bildningsakuten : bli expert på 5 minuter
  2. +
  3. Vad du borde lärt dig i skolan : men inte hann med eftersom livet kom emellan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad du borde lärt dig i skolan : men inte hann ... av Thomas Björklund (häftad).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Bildningsakuten : bli expert på 5 minuter