Mannen som läste högt på 06.27-tåget (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Le Liseur du 6h.27
Dimensioner
178 x 109 x 12 mm
Vikt
112 g
SAB
Hce
ISBN
9789113073255
Mannen som läste högt på 06.27-tåget (pocket)

Mannen som läste högt på 06.27-tåget

(9 röster)
Pocket Svenska, 2016-05-18
55
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Guylain Vignolles är en man som inte gör något väsen av sig direkt. 36 år gammal sammanbor han med sin guldfisk Rouget de Lisle, döpt efter sin namne, kompositören till Marseljäsen. Dagarna tillbringar Guylain vid den stora papperskrossen på en återvinningsstation för makulerade böcker och enda ljuspunkten i hans monotona tillvaro är morgonens tågresa in till jobbet då Guylain läser högt för sina medresenärer ur boksidor som han räddat ur papperskrossens käftar.

Varje torsdagkväll ringer Guylain hem till sin stolta mor och berättar om sitt arbete i bokbranschen. Hon tror nämligen att sonen är fin förläggare på ett stort bokförlag i Paris och Guylain låter henne leva i den villfarelsen. Men så en dag förvandlas Guylains trista liv och får ett rosenrött skimmer över sig. I pendeltågsvagnen hittar han en USB-sticka där en viss Julie har samlat sina dagboksanteckningar. Som genom ett trollslag drabbas Guylain av blind kärlek till den förmodat vackra Julie, vars dagbok han mer eller mindre lär sig utantill, och han beslutar sig för att leta upp henne. Problemet är att han vet tre saker om Julie: att hon är toalettvakt på ett stort köpcentrum i Paristrakten, men inte vilket, att hon heter Julie och att toaletten där hon sitter och skriver sin dagbok har 14 717 vita kakelplattor, eftersom Julie varje vårdagjämning räknar dem i hopp om att ett mirakel ska inträffa...

Mannen som läste högt på 6.27-tåget är en modern, poetisk och satirisk fabel om vårt behov av bokläsning, vår kärlek till litteraturen och om böckernas plats i vår ekonomiskt styrda och hårt rationaliserade värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mannen som läste högt på 06.27-tåget
  2. +
  3. Resten av livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resten av livet av Jean-Paul Didierlaurent (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mannen som läste högt på 06.27-tåget