En cyklo pedi : allt jag vet om cykling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2016-04-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Illustratör/Fotograf
Lukas Möllersten
Dimensioner
240 x 172 x 25 mm
Vikt
840 g
SAB
Rbfa
ISBN
9789113073378
En cyklo pedi : allt jag vet om cykling (häftad)

En cyklo pedi : allt jag vet om cykling

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-04-26

Slutsåld

Cykling ligger i tiden, som miljövänligt transportmedel, som hobby, som accessoar, och den här boken lyckas fånga många olika delar av cyklingens identitet och bakgrund. Här blandas stort och smått, nördigt och brett, viktigheter med det mer lättviktiga. Det kan handla om stadsplanering och kvinnoförtryck, men också om det absolut bästa sättet att laga en punktering eller varför alla blir vackrare på cykel.

Genom alfabetiska nedslag utvecklar sig En cyklo pedi till ett slags reseskildring - genom historien och genom besök på platser som är viktiga nav för cyklingen idag. Författaren Johan Tell besöker Bianchis fabrik utanför Milano, cyklar en etapp av Tour de France, hälsar på i Brooks sadelfabrik i Birmingham, letar efter fixiens födelse i New York, tar sig fram på kullersten i Flandern och hänger på cykelkafé i Barcelona. Och gör många stopp på vägen: via Albert Einstein, fusk och materialval, bland annat. Det blir en överraskande, lärorik och hela tiden underhållande cykelresa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En cyklo pedi : allt jag vet om cykling. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Godis för cykelälskare
    Bengt Ågren, 16 juni 2016

    Boken tar oss till cykelrelaterade platser över hela världen, och låter oss träffa människor med ett passionerat förhållande till cykeln på alla dessa ställen.
    Den är skriven med ett mycket trivsamt humoristisk tonfall som gör den till en läsupplevelse.
    Encyklopediformatet med en miniartikel kring olika företeelser under varje bokstav är smart och gör boken mycket omväxlande och gör att man kan hoppa runt i texten lite som man vill.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Tell