Hemmet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (302.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Strandbergland (del 2)
Inläsare
Johan Ehn
Utgivningsdatum
2017-05-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113073934
Hemmet (ljudbok)

Hemmet Ljudbok

(46 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-08

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Välkommen till Hemmet. En berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över sig själv.

Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan.

På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked.

Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne.

Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.

"Klassisk och vardagsnära skräckroman som lyfter den svenska samtiden" - Dagens Nyheter

"Precis som Stephen King har Strandberg en djup förståelse och empati för utsatta och kantstötta människor" - Aftonbladet

"[...] med mikroskopiska medel ger Hemmet mig gåshud längs armarna ända upp på axlarna" - Expressen

"Det krävs inte många minuters läsning innan man inser att Mats Strandbergs skräckroman är briljant." - Jenny Lindh, Amelia
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hemmet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besvikelse
  -, 13 maj 2021

  Blev jättebesviken på boken. Tyckte inte den var ett dugg spännande eller läskig som man förväntar sig av en bok som ska vara en skräckroman. Vet inte om det beror på uppläsaren som jag tyckte läste väldigt oengagerat. Gillade Färjan, men den här var en stor besvikelse.

 2. Sveriges Stephen King
  Kim M. Kimselius, 3 juni 2017

  Stephen Kings samtliga böcker står i min bokhylla. Jag är ett stort fan och samlar på allt han har skrivit. Har ofta både den svenska och engelska utgåvan.

  I Mats Strandberg har jag funnit precis det som gjort att jag fängslats av Stephen King: att lyckas skildra den lilla människan och ge den en röst.

  Även att skildra det skrämmande är Mats Strandberg lika skicklig på som Stephen King. Inga stora, blodiga, skräckfyllda scener. Nej, det där skrämmande som bor inom oss, som ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mats Strandberg