Kulturkoftor : livet, konsten och saker att sticka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2017-09-07
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Herner, Stellan (foto)
Dimensioner
232 x 194 x 29 mm
Vikt
949 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789113073989
Kulturkoftor : livet, konsten och saker att sticka (inbunden)

Kulturkoftor : livet, konsten och saker att sticka

(21 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-09-07
211
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Koftan är ett favoritplagg, inte bara för kulturkoftor! I sin nya bok följer Celia B Dackenberg en rad kulturpersoner i jakt på dolda samband, stickspår och spännande historier. Genom att sticka deras plagg närmar hon sig livsöden och kulturgärningar. Koftorna får liv och berättar om personliga tragedier, kärlek och tröst. Här finns Ivar Arosenius tröja, en rustning av ylle i den hårda tillvaro han kallar »den förbannade verkligheten«. Mitt under brinnande krig ger sig Coco Chanel ut för att hitta ett tyg som liknar vanlig stickning till sina könsöverskridande skapelser. Här finns också ingenjör Andrées medfarna tröja som räddade hans dagböcker för eftervärlden.

Kärleken till stickning löper som en röd tråd genom denna hyllning till livet och skaparkraften. Spännande läsning och stickbeskrivningar varvas med dokumentärbilder och porträtt som letats fram ur arkiven. I nytagna, smått magiska fotografier återskapar Stellan Herner stämningar och miljöer kring huvudpersonerna och deras kläder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kulturkoftor : livet, konsten och saker att sticka
 2. +
 3. Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kläder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagornas stickbok : sticka sagobarnens bästa kl... av Celia B Dackenberg (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kulturkoftor : livet, konsten och saker att sticka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok utöver det vanliga.
  Gun Nilsson, 6 december 2017

  Boken kulturkoftor är entusiasmerande, lärande och lekfull. Att få så mycket textil och kulturhistoria i essäform tillsammans på en gång gör denna bok till en särskild läsupplevelse. Som stickbok likaså. Fantastiskt bakgrundsarbete och forskande tillsammans med eget (ny)skapande i de olika modellerna gör mig nyfiken på att prova de flesta av de koftor som presenteras. Äntligen stickning och material upphöjt till konst, hantverk, brukande, vetande, lust och nyfikenhet. Tack för denna bok.

 2. Lite besviken
  Pian Bates, 7 november 2017

  Boken Kulturkoftor gjorde mig lite besviken. Hade väntat mig mera om koftor hos vanligt folk. T ex Bohusstickningens fina plagg. Hade tänkt att ge den till min dotter i julklapp men hon är mer intresserad av mönster än historia. Boken fyller säkert sin funktion men inte hos mig.

 3. Kulturkoftor, en underbar bok
  Mariann Högström, 30 oktober 2017

  Jag tycker om att sticka och såg att det var mönster på bl a fina tröjor. Boken innehåller intressanta texter om de kulturpersoner som använt det ursprungliga plaggen och mönstren är nästan kärleksfullt nedskrivna. En bok att hämta inspiration ur.

 4. Toppen bra presentbok
  Fritte, 18 oktober 2017

  En rolig och intressant bok.
  En toppen bra bok att ge bort i present till någon som är intresserad av stickning.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Celia B Dackenberg

Bloggat om Kulturkoftor : livet, konsten och saker a...