Oneiron (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2017-08-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Camilla Frostell
Originaltitel
Oneiron
Medarbetare
Karjalainen, Jussi (form)
Dimensioner
35 x 215 x 140 mm
Vikt
627 g
SAB
Hce
ISBN
9789113074320
Oneiron (inbunden)

Oneiron

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-08-03
209
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sju kvinnor från olika kulturer, med olika språk, är församlade i ett vitt tillstånd, ett utrymme som saknar gränser. Tiden är sekunderna efter döden. Men tiden är samtidigt satt ur spel; de sju kvinnorna får berätta sina livs historier och för en gångs skull är de fria från alla band, inte minst de patriarkala. Så utvecklas romanen till en samling självporträtt, ett litterärt mästerverk, under feministiska förtecken.

Lindstedts fantasi om sekunderna efter döden drar läsaren in i ett vitt mellantillstånd där tid och plats inte existerar längre. Detta okända mellan livet och döden utgör Oneirons avskalade scen som äntras av sju kvinnor. Så småningom slocknar deras fysiska behov: de känner inte längre hunger, de behöver inte ens andas. Kvinnorna kommer från olika hörn av världen: Polina är rysk bokförare, Rosa Imaculada brasiliansk hjärttransplantationspatient och Nina en fransk dam som väntar tvillingar. Holländska Wlbgis har cancer och Maimuna från Senegal drömmer om att bli modell. Den yngsta är österrikiska Ulrike. Sällskapets centralfigur är Shlomith, amerikansk-judisk performanskonstnär, vars anorektiska kulturella upptäcktsfärd tänjer Oneirons kroppslighetstema till det yttersta.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oneiron
  2. +
  3. Glöm aldrig säga farväl!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glöm aldrig säga farväl! av Gunnel Sofia Wahlberg Lindstedt (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Oneiron. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Om kvinnor och döden.
    Egyptologistuderande, 11 januari 2018

    En bok med intressant tema och grepp. Den skildrar en grupp kvinnor från mycket olika omständigheter i eller strax efter dödsögonblicket. Tyvärr blir skildringen av några av kvinnorna ganska ytlig eftersom balansen mellan dem är helt sned. Skildringen och diskussionen av "det judiska" är det mest intressanta i boken.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Oneiron