Jan Hedhs stora bok om bröd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2016-08-26
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Andersson, Klas (foto) / Gawell, Charlotte (foto) / Guth Linse, Tine (foto)
Dimensioner
287 x 230 x 27 mm
Vikt
1820 g
SAB
Qcae
ISBN
9789113074672
Jan Hedhs stora bok om bröd (inbunden)

Jan Hedhs stora bok om bröd

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-08-26

Slutsåld

Jan Hedh har i många år varit en föregångare och inspiratör när det gäller bakning, både för proffs och amatörer. Han har givit ut ett tiotal böcker som också översatts till flera språk. Nu samlar han sina favoriter.

Nästan 200 recept på bröd, det bästa ur sin tidigare produktion: grundrecept på levainbröd och lantbröd, grova bröd, egna smaksatta favoriter som bröd med rödbetor, äpple, kummin och sesamfrön och jordärtskocksbröd, samt svenska klassiker som vörtbröd och tekakor.

Även söta bröd har fått ett kapitel, där man frestas att baka vetebröd i alla tänkbara former: wienerbröd, munkar och karlsbader. Många bröd kräver varken mycket tid eller vana, medan en del ska förberedas med surdeg, levain eller poolish. Om detta finns ett teoretiskt avsnitt där Jan Hedh pedagogiskt avslöjar kemin bakom surdegens bubblande mysterier och utlovar förhöjda smaker, ökad hållbarhet och den där fina elasticiteten på brödet åt den som lär sig konsten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jan Hedhs stora bok om bröd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Härliga bröd!
    Anna Birgitta (Dalarna), 13 februari 2019

    En fantastisk och lockande bok med vackra bilder men jag har inte vågat mig på att prova något utan nöjt mig med att titta. En väninna sa
    "tur att jag inte visste att det var så svårt att baka".

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Hedh