Trädgårdslycka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2017-03-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form) / Sarenström, Hannu (foto)
Dimensioner
238 x 177 x 33 mm
Vikt
1026 g
SAB
Qe
ISBN
9789113074863
Trädgårdslycka (inbunden)

Trädgårdslycka

(24 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-03-09
213
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hjärtligt, vackert och stilfullt. Bilder och texter att drömma sig bort i, gråta en skvätt över och skratta lustfyllt åt. Trädgårdslyckan ser olika ut, men i den här boken kan alla känna sig delaktiga: kolonisten, samlaren, stilisten och den som aldrig får nog. Hannu Sarenström beskriver sin nya bok så här:

"Min trädgårdsdröm innehåller torparromantik och impressionistisk blomning. Jag vill att det skall vara ljuvt från tidig vår till sen höst och när jag till slut stänger dörren vill jag att mitt sinne skall vara fyllt av upplevelse som håller mig vid liv över vintern. För mig är trädgården som allra bäst om den tar tag i mig när jag kliver in genom grinden och ger mig en blomstrande kram.
Trädgårdar behöver struktur och riktningar tillsammans med kontraster som ger djup och spänst. Men kanske är trädgårdens stämning den viktigaste komponenten. En trädgård skall vara vilsam att vara i. En kram är det bästa."

Trädgårdslycka innehåller förtjusande romantiska klot och böljande backar fyllda med vilda pioner, gränslösa trädgårdar som flyter ut i naturen, men också kolonistens ljuva kärlek till en värld fylld med röda rosor. En skön mix av romanser och konkreta tips som man lätt kan ta till sig i sitt eget trädgårdsskapande. Växtförslag och växtföljder som ger långblommande rabatter. Gångar, terrasser, möbler och stilfulla arrangemang som inspirerar, men också lyckans trädgårdar med gula blommor och älskvärt pynt. Olika, men ändå i en gjuten helhet.

Välkommen in till en skön läsning fylld av trädgårdsfunderingar och charmiga mellanspel om trädgårdens vardag, drömmar och misslyckanden!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdslycka
 2. +
 3. Genvägar till vacker trädgård : tänk som en trädgårdsmästare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Genvägar till vacker trädgård : tänk som en trä... av Linda Schilén, Elisabet Broomé (inbunden).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Trädgårdslycka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Njutning
  Eva Johansson, 15 september 2017

  Boken var en njutning att läsa. En härlig bok som jag ville läsa om så fort jag läste ut den!

 2. Trädgårdslycka
  Monica Frisk-Rosvall, 12 april 2017

  En helt underbar bok för mig som trädgårdsentusiast! Så tillåtande, ömsint och betagande... De vassa pekfingrarna lyser med sin frånvaro, vilket gläder min själ och mitt hjärta.

 3. trädgårdslycka

  En bok av Hannu Sarenström full av liv som en vandring i hans trädgård. En bok värd att äga och läsa .

 4. Trädgårdslycka
  Berit Danielsson, 3 april 2017

  Hannu Sarenström levererar som vanligt, fina texter o underbara bilder.
  Man blir så nyfiken på hans trädgård och odlingar. Tack

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Hannu Sarenström

 • Hannus magiska jul

  Hannu Sarenström

  Dråpligt, roligt och stökigt från 1:a advent till Knut! En skön atmosfär och ett härligt vinterlugn omfamnar den här boken, även om tempot ökar när julafton närmar sig. Vi följer Hannu kring glögg och julbak, är med och njuter av kärleksfullt till...

 • Hannus jordiga : vegetariska recept från min köksträdgård

  Hannu Sarenström

  Följ med trädgårdsinspiratören och tv-personligheten Hannu Sarenström in i hans charmiga kök. Här djupdyker han i sommarens alla härligheter och trollar fram fantastiska måltider av allt det odlade. Från försommarens förväntansfulla tid, med sättp...

Bloggat om Trädgårdslycka