Flickan i Clèves (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-11-21
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Lisa Lindberg
Originaltitel
Clèves
Dimensioner
180 x 120 x 15 mm
Vikt
250 g
ISBN
9789113075228
Flickan i Clèves (pocket)

Flickan i Clèves

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2016-11-21

Slutsåld

Solange är en trettonårig flicka som ser på världen med en tonårings genomskådande blick. Livet går sin gilla gång i den lilla sydfranska byn Clèves, men mycket pågår under den lugna ytan. Ute i världen händer också en mängd saker: det är 80-tal och Sovjet har invaderat Afghanistan och byns mödrar har börjat hamstra livsmedel i skräck över att ett nytt kärnvapenkrig ska bryta ut.

I byskolan där Solange går handlar allt om sex i snacket mellan tjejerna på rasterna. Det absolut viktigaste är att ha fått mens och sedan måste man förbereda sig på att ha sex. Är man efterbliven om man inte haft det? Är det bättre att göra det med en kompis? Solange börjar experimentera: låter killarna göra vad de vill med sig och råkar ibland riktigt illa ut.

Solange tyr sig alltmer till byns enstöring Monsieur Bihotz, som är vänligt sinnad och förstår henne. Men vad är fantasi och vad är verklighet i deras relation? Är hon den fullfjädrade älskarinna hon utger sig för att vara, trots att hon bara hunnit bli sexton år gammal?

Darrieussecqs nya roman är en stark skildring av unga kvinnors vänskap, sexualitet och rivalitet. Med Flickan i Clèves återvänder hon till temat från debuten Suggestioner: kvinnors objektifiering, kvinnans villkor i en mansdominerad värld och kvinnliga strategier för överlevnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan i Clèves. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rörig språk

    En bok som osar av sex. Hela bokens handling handlar om huvudpersonens sexuella handlingar eller tankar. En Lolita som upptäcker sin sexuella kraft , som utforskar sig själv.
    Boken hade kunnat vara ok om det inte hade varit för språket, det finns de som tycker språket är vackert och poetiskt men för mig var det bara rörigt.
    Jag hade svårt att förstå vad det var jag läste, händer detta nu eller är det bara tankar och fantasier .

    Gillade inte denna bok

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marie Darrieussecq