Artemisiasällskapet : berättelser ur trädgårdsliv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2017-03-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Illustratör/Fotograf
Viktor Kvant
Dimensioner
145 x 174 x 20 mm
Vikt
629 g
SAB
Qe
ISBN
9789113075389
Artemisiasällskapet : berättelser ur trädgårdsliv (inbunden)

Artemisiasällskapet : berättelser ur trädgårdsliv

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-03-02

Slutsåld

Trädgården har spelat en avgörande roll i deras liv, och skribenterna i denna bok är djupt medvetna om hur den har berikat dem. De startar det exklusiva Artemisiasällskapet, uppkallat efter den silvergrå malörten som snabbt växer till en rugge som kan behöva stödjas.

Denna antologi samlar deras berättelser om livet med trädgård. I texter fulla av obändig växtkraft beskriver de trädgården som konst, trädgården som tröst och trädgården som ett med tidens gång. Vi får läsa om dörren till humlornas hemliga rum, kärleken till träd och regnsommaren som fick timjansoffan att flyta iväg som en gegga neråt gatan.

En vacker vit blomma från ett frö som en ekorre grävde ner i den sibiriska permafrosten för 32 000 år sedan. Fröet var skadat, men det fanns tillräckligt mycket liv kvar för att det skulle växa och gro. Min handstil. Lappen måste ha ramlat ur någon mapp när jag städade. Har ingen aning om vad texten handlar om, men det kändes som ett meddelande om hopp i en förtvivlad tid.
Karin Berglund
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christel Kvant

  • Vår trädgårdsbok

    Christel Kvant, Philippe Hässlekvist, Inger Palmstierna, Lars-Åke Gustavsson

    Äntligen kommer en helt uppdaterad utgåva av en av Sveriges främsta och tyngsta trädgårdsböcker! Vår Trädgårdsbok innehåller allt du som trädgårdsinnehavare kan tänkas behöva veta, speciellt framtagen för svenska förhållanden, med alla klassiska f...

  • Resan till Ribston

    Christel Kvant

    När man förlorat sin sångröst, sin fruktsamhet och sin attraktionskraft. När ögonen inte längre blir vackra hur mycket man än borstar med maskaran. När man går från att vara svärdotter till att själv bli betraktad som svärmor - och som en jävla bo...