Några rader till Svartåns finaste krokodil (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2017-07-13
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
185 x 115 x 25 mm
Vikt
236 g
SAB
Hc
ISBN
9789113075532
Några rader till Svartåns finaste krokodil (pocket)

Några rader till Svartåns finaste krokodil

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2017-07-13
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Redaktionschefen Nick är degraderad till reporter och gör livet surt för alla på tidningen. Humöret blir bara sämre ju närmare ettårsdagen av sonen Benjis död kommer.

Hemma är han mer tillbakadragen och har flyttat ut ur sovrummet och ner i källaren och umgås med sin fru via Facebook. Ena dottern har flytt till Australien. Den andra försöker han förtvivlat återupprätta sig själv som pappa till utan att lyckas. Men kanske kan Håkan Hellströms musik öppna dörren till både Nicks och dotterns hjärta när de försöker överleva att familjens sexåring inte finns mer?

Det finns en ljusglimt i tillvaron: chefens leende. Hon kallas Krokodilen och han räknar hennes tänder i smyg. Två, fyra, sex, åtta hur stort kan det där underbara leendet egentligen bli? Och är det så smart att röka upp dotterns hasch och trassla till det om han vill få reda på det?

PeKå Englund följer upp framgången med debutromanen Född på en söndag med en rörande och djupt humoristisk roman om att våga ge livet en andra chans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Några rader till Svartåns finaste krokodil
 2. +
 3. Född på en söndag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Född på en söndag av Pekå Englund (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Några rader till Svartåns finaste krokodil. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Når inte fram till mig
  Anni, 3 april 2018

  Eftersom Englunds "Född på en söndag" är en av de bästa böcker jag läst blev jag besviken över att denna bok inte alls är skriven på samma närvarande sätt med en text som verkligen talar direkt till läsaren. Här får jag snarare samma känsla av overklighet som i Ulf Lundells roman Jack. Jag kan inte komma nära texten som bara känns konstig och osammanhängande. Det är exempelvis svårt att förstå vem som säger vad i den rikliga dialogen. Gång på gång får jag gå tillbaka för att läsa om. Skildrin... Läs hela recensionen

 2. Örebro
  Håkan Nordman, 22 augusti 2017

  Det är en fröjd att läsa PeKå's prosa, rapp och välformulerad. Nåt av det bästa när det gäller modern svensk samtidsskildring!

 3. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 21 juli 2017

  Läste ut PeKå Englunds debutroman, Född på en söndag, häromdagen. Boken jag nu har läst, författarens andra bok, Några rader till Svartåns finaste krokodil, är helt fristående från den första boken.

  Precis som den tidigare boken så innehåller den här boken både humor och smärta, ytligt och djupt. och den är både välskriven och berörande.

  Rekommenderar absolut boken, dock tyckte jag nog att den förra boken var något bättre än den här.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pekå Englund

Bloggat om Några rader till Svartåns finaste krokodil