Andrum : om stölden av en flyktingkris och om de bestulna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-06-30
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113075662
Andrum : om stölden av en flyktingkris och om de bestulna (e-bok)

Andrum : om stölden av en flyktingkris och om de bestulna E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-06-30

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sedan 2015 har flyktingfrågan kommit att överskugga alla andra frågor och genomsyrar alla samhällsdiskussioner. Asylrättsjuristen Viktor Banke har kommit att bli en av de allra viktigaste rösterna i flyktingdebatten.

Med stort engagemang berättar han iAndrumom människorna det handlar om, om deras många gånger långa och farofyllda väg till Sverige, om familjer, unga män och små barn, om deras möten med myndigheter och om hur det kan vara i ett utredningsrum hos Migrationsverket.

Hans bok handlar också om hur makthavare och medier agerat, om hur Sverige väcktes av en bild på en drunknad treåring men tappade orken, och hur röster som vädjade till vår rädsla och krävde restriktivitet blev allt starkare.

Har Sverige kunnat ge de asylsökande andrum från krig och förföljelse? Eller är det Sverige som behövt andrum från flyktingarna, som statsminister Löfven uttryckte det?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Andrum : om stölden av en flyktingkris och om de bestulna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En viktig bok om den omlagda flyktingpolitiken
    Ola Lundström, 5 juli 2018

    Viktor Banke balanserar bra mellan hårda fakta och starka känslor i sitt engagemang för människor på flykt. Bra med ett historiskt perspektiv på den svenska flyktingpolitiken som visar att vi gång på gång har stramat åt när behoven i vår omvärld är som störst. Man blir både nedslagen och arg när man har läst denna bok, men har bättre kunskap och argument för ett samhälle som välkomnar flyktingar.

Visa alla 1 recensioner