Relationsrevolutionen : om mötet mellan barn och vuxna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (184.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lars H Gustafsson
Utgivningsdatum
2016-10-24
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113076324
Relationsrevolutionen : om mötet mellan barn och vuxna (ljudbok)

Relationsrevolutionen : om mötet mellan barn och vuxna Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-10-24

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Att bli förälder innebär en radikal omorientering i livet. Plötsligt får jag ansvar för en människa som är viktigare än jag själv. I vår tid av självförverkligande kan det vara svårt att acceptera. Har inte alla människor samma värde? Räcker det inte med att barnet är lika viktigt som jag? Nej, det gör det inte, konstaterar Lars H Gustafsson. Historien visar att barnalltidkommer i andra hand om inte barnets bästa sätts i första rummet.

IRelationsrevolutionenstår själva mötet mellan barn och vuxen i centrum. Hur ser vi egentligen på barn? Och hur ser barnen på oss? Hur möts vi och hur påverkar vi varandra? Hur mycket skydd och lotsning behöver ett barn och hur stort inflytande är rimligt?

Boken börjar med tre brev från föräldrar som behöver hjälp med situationer som många känner igen - "hon gör inte som vi säger", "min dotter slår honom på pin kiv" och "min pojke oroar sig för allting". Lars H Gustafsson presenterar tre traditionella vägar att möta dessa problem. Den första är en del av denauktoritära traditionenoch handlar om struktur, regler och tydliga konsekvenser - barnet ska fostras. Den andra vägen sätterbarnet på piedestaloch utgår från att barn vill gott och är samarbetsvilliga. Den tredje lägger stor vikt vid barnets olikautvecklingsfaser.

Det är argument och förhållningssätt som vi alla känner igen och Lars H Gustafsson ser för- och nackdelar med samtliga dessa tre vägar. Men något skaver borde det inte finnas ytterligare en väg? Därför ger han sig i kast med något så revolutionerande som att formulera en fjärde väg att möta barn.

Det här är en bok som får läsaren att själv reflektera. Utan att presentera ett förhållningssätt som detriktigager den oss värdefulla tankeställare och konkreta verktyg som förbättrar relationen till både våra egna och andras barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Relationsrevolutionen : om mötet mellan barn och vuxna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant och nyttig lyssning
    Carina, 15 oktober 2019

    Särskilt intressant nu när barnkonventionen blir lag. Bra lösning både för professionella och "vanliga" föräldrar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars H Gustafsson