Yoga för kvinnor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2016-12-01
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hildonen, Anneli (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 12 mm
Vikt
481 g
SAB
Rai
ISBN
9789113076454

Yoga för kvinnor

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-12-01

Slutsåld

Under lång tid har vi ägnat oss åt att träna för att få vackra och välformade kroppar, men jakten på den perfekta kroppen har snarare ökat avståndet mellan kropp och själ. Därför har yogan fått ett sådant genomslag i västvärlden de senaste åren. Yogan är ett kraftfullt verktyg som kan påverka kvinnors välbefinnande i olika stadier av livet: lindra humörsvängningar i tonåren och vid PMS, minska problem under graviditeten och efter förlossningen samt under klimakteriet.

Yoga för kvinnor, som nu kommer i ett behändigt nytt format, inleds med en kort introduktion som bland annat presenterar de åtta stegen som är yogans grundpelare. Sedan följer några andningsövningar som man använder sig av när man praktiserar yoga, och som hjälper till att öka utövarens lugn och koncentration. Huvuddelen i boken innehåller ett femtiotal övningar som framför allt bygger på hathayogan, men som också är influerade av ashtangiyogan. Rörelserna och ställningarna ger styrka, smidighet och avslappning. De är indelade efter de olika behov kvinnan har under sitt liv, med tyngdpunkten på kvinnan mitt i livet. Självklart går de att kombinera ihop till ett personligt program. Merparten kräver inga förkunskaper, men efter några gånger når utövaren djupare in i varje rörelse.

Alla ställningar i boken visas av lärare som dagligen undervisar i yoga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Yoga för kvinnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok för yoganyfikna
  Anna, 25 januari 2018

  Yoga är det bästa som finns! Denna bok inspirerar och visar att de flesta kan yoga, man anpassar sig efter sina förutsättningar. Björkegren Jones inspirerar som alltid!

 2. Fult tryck

  Boken är bra men nytrycket är av dålig kvalitet med suddiga bilder. En instruerande bok ska vara inbjudande att använda. Det är inte denna trots att den är bra.

 3. Yogan blev min
  Maria Bästa Bibliotekarien (Norrköping), 3 augusti 2017

  Jag är så glad över denna bok. Är du inte yoga människa men lite nyfiken LÄS den och börja mjukt och försiktigt i din takt. Underbar bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Björkegren Jones