Kokkonst för livsnjutare (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2017-04-06
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hildén Smith, Eva (foto)
Dimensioner
245 x 195 x 20 mm
Vikt
724 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789113076614
Kokkonst för livsnjutare (häftad)

Kokkonst för livsnjutare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-04-06
69 139 Du sparar 70 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
"Jag älskar stora, rejäla träslevar. Aldrig är jag så avslappnad och lycklig som när jag rör runt, runt i en brunsås eller långkokande gryta."

Kokkonst för livsnjutare är både en kokbok och en livsstilsbok, som man läser, inspireras, får idéer av och blir underhållen av. Här får vi följa med Edward Blom och hans hustru Gunilla Kinn Blom hem till deras eget matuniversum.

Edward och Gunilla delar med sig av sin syn på mat och matlagning, till exempel att man inte behöver ha dyra och komplicerade köksredskap - men däremot bra råvaror och ett fullständigt kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter maten.

Några längre och mer kulturhistoriskt inriktade texter (exempelvis om vissa livsmedels och maträtters historia) får vi oss också till livs. Vi får etikettråd, som är ett av Edwards favoritområden. Det blir fortsatt fokus på såväl mathistoriska ikoner (som till exempel Auguste Escoffier och Tore Wretman) som nutid (till exempel aktuella styckningsdetaljer på kött), likväl texter om olika matrelaterade fenomen ("fattiggourmeter" eller "delikatessernas rättigheter"). Boken innehålla också texter om Edward, av anhöriga skribenter - t ex hans syster, författaren Anna Dunér. Ett matkulturellt historieberättande i kokboksform!

Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kokkonst för livsnjutare
  2. +
  3. Och så åt de också : nio svenska livsöden i en smaksatt historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och så åt de också : nio svenska livsöden i en ... av Robbe Eriksson, Edward Blom, Riki Simic, David Mortimer-Hawkins (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kokkonst för livsnjutare