Vid foten av Montmartre (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2017-03-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 109 x 20 mm
Vikt
189 g
SAB
Hc
ISBN
9789113077079
Vid foten av Montmartre (pocket)

Vid foten av Montmartre

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2017-03-16
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På en boulevard nära Montmartre ligger Mancebos speceriaffär. På en våning ovan bor han med sin familj, och rakt över boulevarden finns kusinen Tariqs skomakeri. Livet går sin gilla gång, men i ett slag förändras hans tillvaro då madame Cat kommer in och ger honom i uppdrag att spionera på hennes man som hon tror är otrogen. Mancebo blir en ambitiös om än nervös detektiv och upptäcker att saker inte är som han trott.

Samtidigt, inte långt därifrån, sitter en journalist på ett café och arbetar. Plötsligt kommer en man och frågar: Väntar ni på monsieur Bellivier? Hon svarar ja, och hamnar på ett kontor med en tillsynes meningslös uppgift - att under några veckor vidarebefordra mail. Efter varje arbetsdag får hon blommor av receptionisten. Varför? Och vem är monsieur Bellivier?

Britta Röstlunds debutroman är en gåtfull, rolig och spännande historia som utspelar sig i Paris. Med stegrande nyfikenhet och fascination följer man berättelsen till det överraskande slutet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vid foten av Montmartre
 2. +
 3. Notre-Dames alla nycklar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Notre-Dames alla nycklar av Britta Röstlund (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vid foten av Montmartre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Två historier i en
  LM, 27 mars 2022

  Välskriven och lättläst. Två, till synes, helt separata historier berättas i vartannat kapitel. Jag gillar både den om specerihandelsmannen Mancebo och hans familj, och den andra om en kvinna som får ett mystiskt uppdrag av monsieur Bellevier. Berättelsen om Mancebo går lite på tomgång i mitten men är intressant som helhet. Tyvärr har jag väldigt svårt för böcker med två helt olika berättelser som varvas, jag brukar läsa dem en och en, men den här lånade jag som e-bok och då blir det för krån... Läs hela recensionen

 2. Annorlunda upplägg. Kan ej sluta läsa.
  Bokstödet eva , 6 september 2017

  Två olika historier berättas parallellt. Hur ska dessa förenas? Fascinerande story. Lättläst och stundtals riktigt humoristisk. Läser gärna mer av denna författare.

 3. Intressant story, men lite seg
  Maria Kemvall Axelsson, 26 april 2017

  Tanken är god och storyn är i grunden intressant, men det blir segt och lite långtråkigt. Den tar sig mot slutet.

 4. En bokpärla
  lars holmlund, 16 april 2017

  En tänkvärd bok. Ibland lite snurrig men på ett härligt sätt. Överraskande vändningar. Spänning och humor i en annorlunda blandning.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Britta Röstlund

 • Notre-Dames alla nycklar

  Britta Röstlund

  Sandro är låssmed i Paris, staden han älskar. De flesta uppdragen har han på 80 rue Saint-Louis en l'Île, där många turister konstigt nog har låskrångel. Vardagen rullar på tills någon annan börjar hjälpa de utelåsta turisterna och märkliga inbrot...

 • Där solen går upp i väster

  Britta Röstlund

  En man från Paris förlorar sin familj när de faller från en rosa granitklippa i den lilla byn Ploumanac'h, i Bretagne. Åter i Paris isolerar han sig på fruns kontor och går igenom dator och papper för hitta en förklaring till fallet. Vem var egent...