Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2018-07-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
220 x 142 x 25 mm
Vikt
435 g
SAB
Ikz Asplund, Fredrik Apollo
ISBN
9789113077314
Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus (inbunden)

Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-07-23
209
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En pojke drömmer om att dansa men där han växer upp i de värmländska skogarna tar man hand om gården och rättar in sig. Men så en dag får en danslärare syn på honom när han dansar som i filmen Flashdance och det osannolika inträffar - han får chansen att komma in på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Livet där blir dessvärre inte som han tänkt sig. Lika fel som han var på gården, lika fel är han i Stockholm där han inte kan koderna, inte gör som alla andra, där han inte lärt sig att dansa "på rätt sätt".

Några år senare leder vägarna honom till New York och han gör succé på vogueklubbarna i New York, bjuds på fina fester och lever livet som en stjärna. Hjulen snurrar allt snabbare, det är öppet dygnet runt, droger, alkohol och dans, dans, dans. Kanske kan det bara sluta på ett sätt: i katastrof. Räddningen uppenbarar sig på ett oväntat sätt - i staden Damaskus, där han lär känna flera som lever sina liv i marginalen, vilket i sin tur leder till hjärtformade pannkakor och uppmärksammade radioreportage hemma i Sverige.

Fredrik Apollo Asplund gjorde succé på Stadsteatern med sin enmansföreställning Det här är min historia. Nu har han skrivit en personlig, dråplig, kärlekstörstande, dansant, galen, sökande och ömsint bok om sitt liv i ytterligheternas förlovade land.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus
 2. +
 3. Nuckan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nuckan av Malin Lindroth (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Världens bästa!
  Amanda.M, 1 augusti 2018

  Jag läser aldrig svenska böcker!
  Men Fredriks bok var ett absolut måste köp! Jag var med under ett genrep Fredrik hade av sin enmansföreställning. Han verkligen fångade mitt hjärta då, du drogs med in i hans värld av det livet han levt och lever. Varenda känsla var så stark så att äntligen få sitta och läsa hans bok om hans liv och samtidigt tänka på hans föreställning ett under!
  För er som missade föreställningen så måste ni bara köpa boken för föreställningen är i boken med så mycke... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fröding dansade aldrig på bögklubb i Dama...