Främmande fågel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Maria Wern (del 7)
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-02-16
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Dimensioner
178 x 108 x 17 mm
Vikt
144 g
SAB
Hc
ISBN
9789113077376
Främmande fågel (pocket)

Främmande fågel

(10 röster)
Pocket Svenska, 2017-02-16
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Berit Hoas, kokerska på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation. Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan?

Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna. Sjuksköterskan Sandra Hägg gör under ett arbetspass en förfärande upptäckt. Tillsammans med frilansjournalisten Tobias Westberg söker hon bevis. En malande ovisshet och ett sökande efter sanningen som kostar henne livet.

Kriminalinspektör Maria Wern söker en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet. Under falsk identitet tar han kontakt med sina kunder - allt tyder på att han planerat att träffa Sandra. Det som under utredningens början bara är en vag aning växer till en förfärande insikt. Främmande fågel är en berättelse om rädsla, men också om dess motsats: kärlek och försoning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Främmande fågel
  2. +
  3. Inte ens det förflutna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inte ens det förflutna av Anna Jansson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Jansson