Massor av pocketfynd
Memoarer. Första delen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2016-11-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Norstedts Förlag
Översättare
Mats Gellerfelt
Originaltitel
Chronicles Volume One
Dimensioner
232 x 160 x 21 mm
Vikt
503 g
SAB
Ijz Dylan, Bob
ISBN
9789113079394
Memoarer. Första delen (inbunden)

Memoarer. Första delen

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-11-01
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Platsen är Greenwich Village. Tiden är 1961, hans första år på Manhattan.

Bob Dylans New York är en magisk möjligheternas plats med ett överflöd av musikklubbar och caféer, ständiga nattliga fester, nya litterära rörelser på framväxt, snabba kärleksaffärer och tillfälliga förbindelser men också nya vänskapsband för livet.

Melankoliska hågkomster varvas med genomträngande och skarpa iakttagelser av den tid som var. Ibland lämnar berättelsen både tid och rum och gör utflykter till New Orleans, Woodstock och Minnesota.

Med ojämförlig berättarbegåvning gör Bob Dylan sin alldeles egen betraktelse över livet och de människor och platser som format honom och hans konst. En personlig skildring om en omtumlande tid och ett närgånget porträtt av en samtidsepok. Ibland avslöjande, ofta lågmält humoristiskt, alltid poetiskt och passionerat. Bob Dylan ger oss en fascinerande inblick i sin tidigare så slutna tankevärld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Memoarer. Första delen
 2. +
 3. Det är inte mig ni söker : jakten på Bob Dylan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det är inte mig ni söker : jakten på Bob Dylan av David Dalton (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Memoarer. Första delen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok
  Jan Freidun Taravosh, 11 juni 2018

  Jag vet inte om ni tänkt på en sak, det är alla karaktärer med olika namn här i, de hade kunnat vara rent fiktiva skönliterära gestalter men är faktiska personer som samtidigt presenterar olika grupperingar av tankar genom författarens vardagligt filosofiska stil, medmänskliga och mellanmänskliga möten torr humor eller kvicka detaljer, betraktelser.
  Jag tror att om ni blev imponerade av Tarantula så kommer ni gilla den här också den, är mer strukturerad och beskriver inte ett tryckande ka... Läs hela recensionen

 2. Inte litterär Nobelklass, men intressant ändå
  Protrof, 26 januari 2017

  Man kan kanske inte förvänts sig att memorerar från en lysande musiker och textförfattare skall hålla Nnobelklass. Så är det inte heller. Däremot ger boken en intressant och nostalgisk beskrivning av BD:s trevande inledande karriär. Innehåller många skildringar om artister och miljöer i bl.a. New York. Klart intressant läsning.

 3. Driven författare
  Peter Forssberg, 12 december 2016

  För den som funderar på personen Bob Dylan efter att han tilldelats Nobelpriset i litteratur är detta obligatorisk läsning. Dylan skriver flyhänt och lättsamt om sitt liv som artist. Fyra kapitel om fyra skeden som förklarar hans syn på omvärlden och ger en fin bild av en skör person som flyr uppmärksamhet. Han lever för texten och musikskapandet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bob Dylan

Bloggat om Memoarer. Första delen