Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
391
Utgivningsdatum
2018-01-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Nils Jacobsson
Originaltitel
The Heart is a Lonely Hunter
Dimensioner
185 x 115 x 30 mm
Vikt
220 g
SAB
Hce
ISBN
9789113079523
Hjärtat jagar allena (pocket)

Hjärtat jagar allena

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-01-17
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 18 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är slutet av 1930-talet och platsen är Georgia. I Europa hotar kriget hela kontinenten, men i de amerikanska sydstaterna är det som om tiden stått stilla.

Den dövstumme John Singer har inrättat en tillvaro som bygger på fasta rutiner. Han går till sitt arbete i en juvelbutik och kvällarna tillbringas tillsammans med bäste vännen som han delar lägenhet med. När vännen insjuknar och måste läggs in på sjukhem tvingas Singer hyra ett rum av en familj längre ner på gatan.

I samma hus bor dottern i familjen, Mick Kelly. Hon har svårt att finna sin plats i tillvaron, är rastlös och tycker att hon hela tiden blir missförstådd. Det finns bara en sak som får henne alldeles lugn: musik. Hon drömmer om att en gång få äga en flygel, att kunna spela, att hålla konserter och komponera. Den ende som tycks förstå hennes innersta drömmar är just John Singer.

Men det är flera i staden som känner likadant. Där är Jake Blount som under alla år fört en kringflackande tillvaro från stat till stat i alkoholismens tecken. Hans dröm är att få kommunister att samla sig, att de äntligen ska bli varse tyranniet vars ok de bär på. Han vill ha revolution men tvingas arbeta på ett tivoli för att betala hyran. Baren som han ständigt går till ägs av Biff Brannon, vars liv plötsligt förändrats när han blir änkling. Nu finner han plötsligt nya intressen och ser saker med en helt ny blick. Och där är doktor Copeland, som dedikerat hela sitt liv åt att hjälpa de mest utsatta i samhället. Men nu är han trött på att hela tiden bedömas efter sin hudfärg. Han vill att de svarta ska resa sig tillsammans med honom och tåga till Washington för att tvinga fram en förändring.

Den ende som kan förstå dem är den dövstumme John Singer. Det är han som samlar alla dessa levnadsöden genom sin ständiga tystnad. Det är han som gör att deras drömmar ryms i deras liv.

Carson McCullers mästerverk Hjärtat jagar allena utforskar det mänskliga psyket och människans inneboende ensamhet. Den amerikanska södern ångar av asfalt och det är inte svårt att föreställa sig den litterära sensation det var när ett tjugotreårigt underbarn publicerade denna roman som sätter de utsatta och kantstötta i centrum, men hela tiden låter en personlig strävan efter skönhet löpa som en linje genom boken.

Nu presenteras Hjärtat jagar allena med ett nyskrivet förord av Monika Fagerholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärtat jagar allena
  2. +
  3. Balladen om det sorgsna kaféet : och sju noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Balladen om det sorgsna kaféet : och sju noveller av Carson McCullers (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hjärtat jagar allena. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Amerikanska södern.
    Anders Blomster, 16 mars 2019

    Ett av mina bästa läsminnen, trots att det är många år sedan jag läste denna bok som beskriver individers psyken och sociala liv, kan varmt rekommendera!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hjärtat jagar allena