Doften av en man (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Memoar-sviten (del 2)
Utgivningsdatum
2017-04-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113079769

Doften av en man E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-04-03

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Agneta Pleijels nya roman, en fortsättning på Spådomen, bygger på minnen av den unga kvinna som från 60-talet och framåt var hon. En omodern etta i Haga i Göteborg och ämnet litteraturhistoria är startpunkten och studierna går bra. Men hur kommer man åt livets honung? Ryms livet verkligen i litteraturen?

Vad vill männen? Hur matcha önskningarna som stiger ur deras dröm om kvinnan? Hur ta sig ut ur ett äktenskap som inte är ens eget, utan föräldrarnas? Det är lätt att gå vilse i allt som är outsagt. Men det är vad hon vill hitta språk för, i böckerna, i de många kärleksrelationerna, i tilltron och tvivlet på sig själv.

Hon är karsk, ömtålig och ensam. Mannen är han som måste utforskas. Frågorna tätnar om var gränsen går mellan ett du och ett jag, (och mellan kropp och själ). Doften av en man är en laddad, vacker och skarp berättelse om en ung kvinna som vill forma sitt eget liv och längtar efter att ta språnget och börja skriva.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Doften av en man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ärlig och rak skildring av en ung kvinna
    Ann Widung, 9 oktober 2019

    Kort sagt, bra! Ett dokument över en tid som jag själv upplevt och delvis också en plats som jag känner till, Lund, och därmed extra intressant för just mig. Men det känns hursomhelst som en uppriktig skildring av en ung kvinna som söker svar på hur hon ska vara, hur hon ska förhålla sig till omgivningens krav, framför allt i relationer med män, deras makt och den biologiska klockan.
    Hon funderar mycket, ställer ärliga frågor som engagerar och speglar tidsperioden. Berättelsen spretar doc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agneta Pleijel