Skuggorna vi bär : Stig Dagerman möter Etta Federn i Paris 1947 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-01-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Nancy Westman
ISBN
9789113079783
Skuggorna vi bär : Stig Dagerman möter Etta Federn i Paris 1947 (e-bok)

Skuggorna vi bär : Stig Dagerman möter Etta Federn i Paris 1947 E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-01-04

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"1947. Stig Dagerman, den unge svenske författaren som är på allas läppar, arbetar frenetisk med en pjäs. Hans tredje. Han kommer att kalla den för Skuggan av Mart. Det blir hans mest kända pjäs, som fortfarande spelas nästan frekvent i Sverige och utomlands. Den handlar om en mamma och hennes två söner och är inspirerad av verkliga människor den Wien-judiska författaren Etta Federn, Jean, hennes äldsta son som är en död krigshjälte, och Michel, hennes yngste son. Stig Dagerman besökte Etta i Paris några veckor innan han börjar skriva på sin pjäs.

Ungefär sextio år senare håller jag och Nancy Pick oberoende och ovetandes om varandra på och forskar om våra släktingar. Vi är båda två mycket angelägna att försöka första människor som inte har varit delaktiga i våra liv. Människor, som vi tror, har nycklar till förståelsen av oss själva.

Skuggan av Mart kommer att föra samman Nancy och mig. Men pjäsen är så brutal att den nästan får oss att bryta. Varför skrev Stig ett så brutalt porträtt av Etta? Varför ville ha en monstermamma i sin pjäs?

Och vilka var de? Stig och Etta. Egentligen."

Lo Dagerman
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • A day in the world : ett dygn i tusen bilder

    Jeppe Wikström, Johan Erséus, Kim Loughran, Nancy Pick, Christopher Westhorp

    »Kasten är tvära och fascinerande, som ett mänskligt kaleidoskop påminnande om Edward Steichens stora projekt "Family of man"« SVD»Ettusen ögonblick av vår väld [...] en maffig fotobok och förstås ett stycke fotografisk historia«NA»En en...

  • A Day in the World (eng)

    Jeppe Wikström, Johan Erséus, Kim Loughran, Nancy Pick, Christopher Westhorp

    This is the largest photo book ever made about a single day - a historical and photographic document of everyday life involving photographers from all over the world. The book contains a selection of the best of all the pictures taken on May 15, 2...