Sirtmat : ät bättre och lev längre (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-01-02
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Sandra Medin
ISBN
9789113079820

Sirtmat : ät bättre och lev längre E-bok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2017-01-02

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vad har kosten gemensamt på de platser på jorden där människor blir riktigt gamla, och dessutom mår bättre vid hög ålder? Forskarna har äntligen hittat svaret: den aktiverar sirtuinerna. Det är ett slags enzymer som är inblandade i en mängd olika livsviktiga processer i kroppen. De sägs bl.a. påverka åldrandet och motverka många livsstilssjukdomar.

De sirtuinaktiverande råvarorna är alla växtbaserade och många av dem oemotståndligt goda, t.ex. mörk choklad, rödvin, persilja, gurkmeja, jordgubbar, grönkål, bovete, kaffe och extra virgin olivolja.

I den här boken får man reda på allt om dem och många andra råvaror, men också mycket annat om hur kroppen fungerar och vad sirtmat gör med oss. Författarna berättar på ett populärvetenskapligt och underhållande sätt om hur vi kan påverka vår hälsa genom att addera sirtmat till vår kost. Här finns också ett 30-tal recept, för frukost, lunch och middag, för köttätare, vegetarianer och veganer, och med info om anpassning för våra vanligaste kostintoleranser och dieter. Dessutom med inspiration från hela världen och med stor variation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sirtmat : ät bättre och lev längre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som typ håller vad den lovar
    Äppelformad mamma, 6 november 2020

    Det är definitivt en fördel att läsa om sirtuin-stimulerande kosthållning på svenska mycket tack vare översättarens tillägg om svenska förhållanden.
    Angående bokens innehåll håller den typ vad den lovar. De något hurtiga inslagen är väl bra för moralen med ska tas med en nypa salt. Man kommer vara tröttare och hungrigare under fas 1 om man inte redan är van att halvfasta samt kissa konstant (selleri är urindrivande). Tål man inte oxalsyra är juicen inte något för dig och har man histamini... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna