Massor av pocketfynd
Det som aldrig fick ske : skolattentatet i Trollhättan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113080376
Det som aldrig fick ske : skolattentatet i Trollhättan (e-bok)

Det som aldrig fick ske : skolattentatet i Trollhättan (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-28
159
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det som aldrig fick ske är en djuplodande skildring av skolattentatet i Trollhättan den 22 oktober 2015. Där är gärningsmannen och hans familj, utanförskapet och det riktade hatet. Där är de poliser som först anlände till platsen, som berättar om sitt agerande och om den tid som följde på dådet. Och där är berättelsen om tre familjer som förlorade en nära familjemedlem i ett land dit de kommit för att fly undan våld och förtryck.

Åsa Erlandsson visar hur Sverige håller på att förändras och om hur rasism, utanförskap och psykisk ohälsa kan få ödesdigra konsekvenser. Boken har kommit till genom omfattande research, unika intervjuer med människor som aldrig tidigare uttalat sig offentligt och innehåller helt nya uppgifter.

Åsa Erlandsson är en svensk journalist, författare och redaktör för tidningen Svensk Polis. Hon har gjort research till Uppdrag granskning, blivit nominerad till Guldspaden och har arbetat på Aftonbladet, Metro och Dagens Nyheter. För hennes reportage "Tillbaka på Kronan", om skolattacken i Trollhättan, tilldelades hon 2016 utmärkelsen "bästa text" i tävlingen Swedish Content Awards.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det som aldrig fick ske : skolattentatet ...