Så renoveras torp & gårdar (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2017-10-06
Upplaga
11
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Hidemark, Ove (foto) / Unnerbäck, Axel (foto)
Dimensioner
246 x 195 x 25 mm
Vikt
1163 g
SAB
Ppbb,Icv-c
ISBN
9789113080512
Så renoveras torp & gårdar (inbunden)

Så renoveras torp & gårdar

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-06
331
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En långlivad och älskad klassiker kommer nu i efterlängtad reviderad form. Så renoveras torp & gårdar är den ultimata handboken för alla som sysslar med gamla hus och som vill renovera med varsam hand och med gamla, traditionella metoder.

Boken har funnits ända sedan 1970-talet och har successivt byggts ut till att bli en riktig bibel för alla som är intresserade av byggnadsvård. Under åren har den kontinuerligt uppdaterats, och även denna upplaga har reviderats med de senaste rönen.

Boken berättar åskådligt i text och bild om hur man vårdar och renoverar ett gammalt hus. Den går igenom huset från grund till tak, detalj för detalj, och behandlar även gamla tiders trädgårdar. Det krävs inga specialkunskaper för att följa bokens anvisningar och råd. Ett ofta återkommande är: gör bara de nödvändigaste reparationerna och använd om möjligt samma material och byggnadsteknik som när huset uppfördes. Då riskerar man inte att förstöra ett vackert hus, nött av tidens tand men med gamla unika detaljer bevarade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så renoveras torp & gårdar
 2. +
 3. Stora boken om byggnadsvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora boken om byggnadsvård av Göran Gudmundsson (inbunden).

Köp båda 2 för 697 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Så renoveras torp & gårdar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men moraliserande
  Jan c s , 20 september 2018

  Lite för moraliserande. Gammalt hus kan man väl ändå göra nödvändiga ändringar på om man vill använda det; uppvärmning etc. Även planlösning. Tråkigt att författarna verkar vilja ge husägare och entusiaster dåligt samvete.

 2. Torparkultur!
  Ann-Cathrine Johansson, 25 november 2017

  Aktuell trotjänare inom segmentet renovera gårdar och torp. Nästintill vetenskaplig skärpa och information om vanliga byggnader på svenska landsbygden och dess möjligheter att leva vidare i originalskick efter renovering. Kulturhistoria i stora doser får läsaren också sig till livs. Mycket underhållande för varje läsare med rötter i myllan. Bravo! Bra och intressanta informativa bilder. Kram.

Visa alla 2 recensioner