Aftonland (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (198.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
My Holmsten
Utgivningsdatum
2016-12-12
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113080581
Aftonland (ljudbok)

Aftonland Ljudbok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2016-12-12

Styckköp

141

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Karolina är professor vid Stockholms universitet, navigerar sig fram i den akademiska världen och lever ensam efter uppbrottet från en lång relation. När hon ska börja handleda en ny doktorand slås hon av hans självförtroende. Han säger sig ha funnit ny information som förändrar historieskrivningen av svensk bildkonst tack vare upptäckten av en kvinnlig konstnär verksam runt förra sekelskiftet. Plötsligt finner sig Karolina indragen i ett spel med flera oväntade bottnar, både känslomässigt och professionellt.

Therese Bohman har skrivit en idéroman om kärlek, konst och ensamhet. Hennes huvudperson Karolina rör sig i intellektuella kretsar men hela tiden finns där det rent mänskligt närvarande det sexuella, det pulserande, livskonkurrensen, ledan och sveken, konsekvensernas rädsla och lockelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Aftonland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En samtida bildningsroman
    -, 24 januari 2019

    En väskriven och engagerande roman om ensamhet, konsten, klass och sexualitet. En berättelse som inte stryker medhårs, som tar spjärn mot samtiden, för att därifrån sträcka sig ut och förmedla något större. Det handlar om vår tid men det handlar också om var vi varit och vart vi är på väg. Detta är en upplysande roman som inte skyggar från att gå på tvärs - som går mot strömmen - och som i mitt tycke är lika delar civilisationskritik som skönlitteratur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Therese Bohman