Kära Hinseberg (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (171.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Serien om Katta (del 2)
Inläsare
Sara Edwardsson
Utgivningsdatum
2017-05-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113080741
Kära Hinseberg (ljudbok)

Kära Hinseberg Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-23

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
För att finansiera sitt stegrande amfetaminmissbruk drar sig Katta fram på stölder, hon lever i en kvart med mer eller mindre tillfälliga manliga besökare och brottas med traumatiska minnen från sin såriga barndom. Nyss fyllda arton år hamnar hon på Hinseberg för att sitta av sitt allra första fängelsestraff.

Väl inne på anstalten klarar hon sig genom sitt skarpa men ibland övermodiga sinne, hon imponerar ofta i de mer eller mindre galna situationer hon försätts i. Det blir flera fängelse-vistelser och Katta gör sitt bästa för att finna sig tillrätta i en kaotisk tillvaro, hon ser på rymningsförsöken och livet innanför murarna med självdistans och humor. Väl ute igen ter sig tillvaron ofta tung och orättvis. När och hur ska hon inse att hon måste lämna de destruktiva miljöer hon hamnat i och vad behövs för att hon ska förändra synen på det liv hon lever?

Kära Hinsebergpendlar mellan humor och svärta. Inblickarna i livet på kvinnoanstalten på 70-talet är unika och med driv i språket skapar Ulla-Maria Andersson en stark närvarokänsla, vare sig miljön är en arbetslokal på fängelset, Kattas föräldrars kök, eller en nedgången kvart.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla-Maria Andersson