Kära Hinseberg (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (129.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Sara Edwardsson
Utgivningsdatum
2017-05-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113080741
Kära Hinseberg (ljudbok)

Kära Hinseberg (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-05-23
139
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
För att finansiera sitt stegrande amfetaminmissbruk drar sig Katta fram på stölder, hon lever i en kvart med mer eller mindre tillfälliga manliga besökare och brottas med traumatiska minnen från sin såriga barndom. Nyss fyllda arton år hamnar hon på Hinseberg för att sitta av sitt allra första fängelsestraff.

Väl inne på anstalten klarar hon sig genom sitt skarpa men ibland övermodiga sinne, hon imponerar ofta i de mer eller mindre galna situationer hon försätts i. Det blir flera fängelse-vistelser och Katta gör sitt bästa för att finna sig tillrätta i en kaotisk tillvaro, hon ser på rymningsförsöken och livet innanför murarna med självdistans och humor. Väl ute igen ter sig tillvaron ofta tung och orättvis. När och hur ska hon inse att hon måste lämna de destruktiva miljöer hon hamnat i och vad behövs för att hon ska förändra synen på det liv hon lever?

Kära Hinsebergpendlar mellan humor och svärta. Inblickarna i livet på kvinnoanstalten på 70-talet är unika och med driv i språket skapar Ulla-Maria Andersson en stark närvarokänsla, vare sig miljön är en arbetslokal på fängelset, Kattas föräldrars kök, eller en nedgången kvart.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla-Maria Andersson

  • Du skulle sagt som det var

    Ulla-Maria Andersson

    En dag står en liten flicka i en vuxen kvinnas hall. De börjar samtala, och fram växer berättelsen om en barndom kantad av övergrepp och svek. Flickan berättar om mamma som står vid diskbänken med städ­rocken oknäppt och mumlar för sig själv. ...

  • Du sjöng mig hem

    Ulla-Maria Andersson

    Katta sjunker allt djupare i sitt missbruk. Hon är beredd att offra allt för en sil eller en fylla. Till och med dottern Maria. Hon tar upp sitt förhållande med Larry, passionen mellan dem är förförisk och den gemensamma passionen för drogerna lik...

Bloggat om Kära Hinseberg