Allt är upplyst (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-05-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Hans-Jacob Nilsson
ISBN
9789113080901
Allt är upplyst (e-bok)

Allt är upplyst E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-05-15

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den 20-årige ukrainaren Alexander Perchov får i uppdrag att vara översättare åt en ung amerikan vid namn Jonathan Safran Foer. Foer anländer till Lvov med ett gulnat fotografi i handen för att söka efter byn Trachimbrod och den kvinna som räddade hans morfar från nazisterna.

I en skruttig bil med Alex halvblinda farfar som chaufför och dennes övererotiska hund Sammy Davis Junior Junior reser de runt i öde öststatslandskap på jakt efter det förflutna. Berättelsen om denna resa skildras av Alex på en oefterhärmligt bruten engelska som han lärt sig med hjälp av en föråldrad synonymordbok.

Parallellt följer Jonathans berättelse om Trachimbrod, en krönika som tar sin början 1791 då byn blir till och slutar 1941 då nazisterna gör slut på allt och alla. Mot slutet löper dessa två spår samman i en punkt som får avgörande betydelse för dem alla tre.

Allt är upplyst är Jonathan Safran Foers debutroman, som utkom på svenska första gången 2003.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt är upplyst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok
    -, 13 november 2022

    Fantastiskt skriven av en så ung man.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Safran Foer