Dagar av ensamhet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Tre berättelser om kärlek (del 1)
Utgivningsdatum
2017-09-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Barbro Andersson
ISBN
9789113082080
Dagar av ensamhet (e-bok)

Dagar av ensamhet (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-27
59
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En eftermiddag i april, alldeles efter lunch, meddelade min man att han ville lämna mig". Med de orden inleds Dagar av ensamhet av Elena Ferrante - en av tre kortromaner i en löst sammanhållen trilogi, Cronache del mal d'amore, Berättelser om obesvarad kärlek - som vi nu ger ut på svenska.

Den som berättar är Olga, 38 år gammal och tvåbarnsmor. Chockad och övergiven står hon kvar i ruinerna av den familj hon och maken Mario byggt upp tillsammans. Olga har i tjugoårsåldern givit upp en spirande författarkarriär för att vara hemma med barnen och detta är alltså tacken för allt hon gjort! Olga hamnar i en djup personlig kris men klarar inte av att släppa taget om Mario utan blir alltmer handlingsförlamad och fixerad vid honom och hans nya kvinna. När Mario dyker upp på sina sporadiska besök i hemmet bemöter hon honom föraktfullt och hänsysnlöst och kastar glåpord efter honom. Förfallet tilltar när Olga varken kan betala el- eller telefonräkningarna och hon isolerar sig och barnen alltmer i lägenheten. Så småningom skymtar en väg ut ur mörkret när Olga inleder en relation till en granne i huset och plötsligt är det som hon som har övertaget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dagar av ensamhet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd
    Veri, 20 januari 2021

    Romanen handlar om en kvinna Olga, 38 år vars man Mario lämnar henne efter 15 års äktenskap för en yngre kvinna. Romanen börjar med meningen; " en eftermiddag i april, alldeles efter lunch meddelade min man att han tänker lämna mig". I den meningen anar man som läsare den drama som kommer berättas.

    De flesta av oss har upplevt de där ögonblicken när livet plötsligt förvandlas från trygghet till ovisshet och man inser att ingenting längre kommer att bli som förut. Mario hade förälska... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elena Ferrante