Paradiset ligger under mammas fötter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (257.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gina Dirawi
Utgivningsdatum
2020-03-27
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113084404
Paradiset ligger under mammas fötter (ljudbok)

Paradiset ligger under mammas fötter Ljudbok

(22 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-03-27

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Gina Dirawis debutbok är en knivskarp, frispråkig roman om frigörelse, vänskap och världens orättvisor.

Mona längtar efter frihet, revolution och att slippa alla hyenor i småstaden som inte fattar att hon är en alfakrigarinna. Både de i moskén och skolan är hatare, till och med Mila har blivit en feg slavinna. Men bara oupplysta kan kalla Monas graffiti för klotter - det är konst som visar sanningen.

Hennes bästa vän Mila måste skaffa flawless betyg för att komma in på läkarlinjen och flytta från Norrland. Det är dags att visa världen att hon är mer än ett hijabispöke som inte går på andra fester än sin mammas mångfaldsgrupp. Ja, Mila kanske inte har nått sin målvikt än och hjärnan har inte funkat som den ska på sistone, men hon vet att hon har Allah på sin sida. Måste Mona vara så extrem bara?

Nour bor i ett palestinskt flyktingläger i Beirut - en sliten stadsdel som styrs av en grupp korrupta män. På skönhetssalongen samlas kvinnorna varje dag för att avhandla det senaste skvallret och hemligheterna som kan förstöra människors liv.

Hur fuck ska en kvinna kunna skina när livet bara dumpar khara på en? Det enda som återstår är att ta världen på sina egna axlar och rensa upp i orättvisan - och nånstans börja hitta sig själv på vägen. Men vad brukar världen göra mot kvinnor som vill ha mer än det som serveras?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Paradiset ligger under mammas fötter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande roman att sträckläsa
  -, 1 april 2022

  Mycket bra och fängslande roman. Underbart inläst av Gina själv! Vill läsa (höra) mer av henne!

 2. Inte min tekopp
  -, 7 augusti 2020

  Detta var inte min tekopp dessvärre. Gillade varken karaktärerna, språket eller handlingen, jag var nog inte rätta målgruppen för denna bok.
  Största begivenheten var att det var Gina som läste upp boken, älskar hennes röst.

 3. Vyvidgande
  Josefinejn, 11 juni 2020

  Spännande och vyvidgande för en svenne som mig. Hade nog haft svårare att läsa boken mht alla arabiska uttryck, men Gina läser in den jättebra!

 4. Kvinnors kamp!
  -, 3 juni 2020

  Bra! Får en liten inblick i hur flickor och kvinnor har det i sin uppväxt både i Sverige och i sitt hemland. Det de vill och drömmer om. Gina läser sin egen bok så bra.

Visa alla 4 recensioner