Norsk omelett : epistlar & anteckningar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2018-08-15
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Nina Wähä
Originaltitel
Norsk omelet
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
20 x 205 x 135 mm
Vikt
430 g
SAB
Hce.04
ISBN
9789113084565
Norsk omelett : epistlar & anteckningar (häftad)

Norsk omelett : epistlar & anteckningar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-08-15
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Suzanne Brøgger har skrivit en samling krönikor och anteckningar om Norge! Hon har rest runt och samtalat med konstnärer och samhällsdebattörer för att komma på vad det är som gör just Norge så speciellt. Hon framhåller också de nordiska ländernas gemensamma potential: ett förenat Norden borde bli det nya! Men självfallet handlar det mer än om Norge, Norden och norska omeletter. Det handlar också om förhållanden och fenomen som präglar vår tid.

Med ålderns rätt sätter sig Brøgger på en hög barstol mitt i lokalen och iakttar den nya världen omkring sig. Så mycket av det gamla är nu borta och förbi. Många har svårt att navigera och känna igen sig i det nya och inte blir det bättre av att samhället till stor del har mist sin bildning och sin kultur.

Författaren Suzanne Brøgger ger sig själv rätten att flanera fritt, göra egna iakttagelser och framföra sina högst personliga åsikter. I sin nya bok Norsk Omelett bjuder hon på allt det som vi läsare har lärt oss att älska: den provocerande, den bildade, den belästa, den roliga och den alltigenom uppfriskande författarblicken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Norsk omelett : epistlar & anteckningar
  2. +
  3. Presentask med fyra noveller av Brøgger, Malmsten, Thorvall &Stenberg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentask med fyra noveller av Brøgger, Malmst... av Suzanne Brøgger, Bodil Malmsten, Kerstin Thorvall, Birgitta Stenberg (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Norsk omelett : epistlar & anteckningar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Brøggers litterära norska recept
    Thomas Nydahl, 23 juni 2018

    Det är en bok som får mig på riktigt gott humör. Och det känns som om en Suzanne Brøgger från det förflutna återkommit. Det är kanske en orättvis och högst subjektiv betraktelse, men jag menar det bara i positiv mening. Här har vi en Brøgger som i sina norska - och andra - utblickar framför allt är en tids- och kulturkritiker.

    Få saker undgår hennes skarpa blick, i den nya boken inte heller islamismen och dess mordiska hatpredikanter. Om jag sätter frågetecken vid något så är det he... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Suzanne Brøgger

Bloggat om Norsk omelett : epistlar & anteckningar