Språken före historien (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2019-09-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Illustratör/Fotograf
Carl Åkesson
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
405 g
SAB
F.00,Ueaa
ISBN
9789113084688
Språken före historien (inbunden)

Språken före historien

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2019-09-06
221
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En sak som skiljer människor från djur, inklusive de andra stora primaterna, är förmågan att tala. Men hur och varför uppstod språken? Och när var de fullt utvecklade, i nivå med dagens språk?

Nya upptäckter inom arkeologin och genetiken innebär att vi hela tiden tvingas flytta tidpunkten för mänsklig tillblivelse längre bak i historien. Alldeles nya DNA-analyser tyder på att språk på dagens nivå existerade mycket tidigare än vi trott, förmodligen redan för 300 000 år sedan, och därmed långt innan vår art vandrade ut ur Afrika och spred sig över världen.

Tore Jansons perspektiv är det evolutionära, och det är förmågan att kommunicera som intresserar honom. Vilka fördelar har språken gett människan? Vilka behov har de uppfyllt? I Språken före historien vågar han sig också på att lansera ett eget förslag på hur språken, med inlärda ljud som bildar ord som bildar meningar, har utvecklats ur enkla medfödda ljudsignaler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Språken före historien
 2. +
 3. På spaning efter språkets ursprung

De som köpt den här boken har ofta också köpt På spaning efter språkets ursprung av Sverker Johansson (pocket).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Språken före historien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perspektivutvidgande
  R.Berger, 2 januari 2020

  Tore Janson har skrivit en fascinerande bok om något som är centralt för oss alla, språk, oavsett om vi därmed menar tal eller andra orala uttryckssätt som kommunikationsmedel. Intressant är den anförda underliggande anknytningen till andra medlemmar av släktet Homo och de paralleller han drar till nutida medlemmar och möjliga utvecklingslinjer från för länge sedan utdöda.
  Det är naturligtvis helt omöjligt att utröna om han har rätt i sina slutsatser, men det är ett finurligt angreppssätt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tore Janson