Uppdrag Bildt : en svensk historia (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
644
Utgivningsdatum
2018-11-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
178 x 110 x 40 mm
Vikt
352 g
SAB
Ka.59,Obk-ae,Lz Bildt, Carl
ISBN
9789113085203
Uppdrag Bildt : en svensk historia (pocket)

Uppdrag Bildt : en svensk historia

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2018-11-14
89
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Carl Bildt har beskrivits som politikens rockstjärna. Han har fler följare på twitter än alla partier tillsammans. Världens medier står i kö för att intervjua honom. Hans historia matchas inte av någon annan svensk politiker.

Han är pojken som alltid visste bäst, som stod för sin nördiga präktighet, snackade sig in i styrelser och gifte sig med partiledarens dotter.

Han är partiledaren som hånades för sin svaga utstrålning och hamnade i botten av popularitetsmätningarna. Men som inte lät sig stylas om, och med tiden blev både respekterad och populär.

När något hänt har Bildt varit med, som en politikens Forrest Gump. Redan i tjugoårsåldern var han med och styrde Sverige. Som statsminister ledde han "den enda vägen" till femhundra procents ränta. Som sändebud på Balkan kastades han in i en förhandling som slutade i den värsta massakern i Europa sedan andra världskriget. Som konsult i affärsvärlden lobbade han för USA:s invasion av Irak och blev rik på rysk gas och kritiserad oljeutvinning i Afrika. Men oljefläckarna satt inte djupare än att han kunde återkomma till politiken som utrikesminister.

Historien om Carl Bildt är även historien om Sverige, från sextiotalet och fram till idag. Men framförallt är det en berättelse om en ovanlig politiker som med ett överdrag av teflon ständigt skakat av sig skandaler och kritik. Trassel med skattemyndigheter, läckor till CIA, trixande med offentlighetsprincipen, övermod om ubåtar, tvivelaktiga optionsaffärer och en privatiserad utrikespolitik. Carl Bildt slingrar sig ur det mesta.

Journalisten Björn Häger har gått på jakt efter personen och fenomenet Carl Bildt. Från tennsoldaterna i Halmstad till kristallkronorna i Arvfurstens palats.

"Svårslagen och stundom lysande skildring av Carl Bildt." NA

"Björn Häger har gjort en rapp och kunnig granskning av makthavaren Carl Bildt." DN

"Vad läsaren får sig till livs i Hägers välskrivna och läsvärda bok är i hög grad mediegestalten snarare än politikern Bildt." Sydsvenskan

Stilen är syrligt avvägd, sex decennier forsar fram på 600 sidor. De stora händelserna blir aldrig för tunga och de små aldrig för lätta. Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag Bildt : en svensk historia
  2. +
  3. Den förryskade svenskens bekännelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den förryskade svenskens bekännelser av Malcolm Dixelius (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Häger