Trädgårdens glasade rum (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2019-03-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Lyth, Annika (form) / Dahlman, Gabriella (foto)
Illustratör/Fotograf
Annika Lyth
Dimensioner
263 x 198 x 23 mm
Vikt
904 g
SAB
Qe
ISBN
9789113087542
Trädgårdens glasade rum (inbunden)

Trädgårdens glasade rum

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-01
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Något har hänt med oss nordbor de senaste tjugo åren. Vi bygger utekök och odlingsbäddar för kryddgrönt, solterrasser för grillade måltider och pergolor för svalkande skugga. Allt vi gör inne vill vi numera göra ute. Hela tiden, oavsett väder. Och varför inte?

"Det enda som skiljer oss från sydliga breddgrader är ungefär fyra millimeter glas", säger Peter Englander, och uppmanar därför alla med trädgård att skaffa sig något slags inglasat rum. Men vilket slags rum ska man välja? Var ska det stå? Och hur ska det bli en del av trädgården?

I Trädgårdens glasade rum guidar han oss genom valmöjligheter och drömmar - det handlar om placering, storlek, materialval och design, liksom värme, vatten och ventilation. Den som vill odla i sitt glasade rum bjuds på kul växtinspiration och värdefulla tips om vinterförvaring. Och eftersom ett inglasat rum inte ska stå ensamt i trädgården läggs stor vikt vid hur vi ska tänka när det gäller platsen och det som finns runtomkring. Ett inglasat rum ska tillföra skönhet både när vi tittar ut och tittar in.

Med stor entusiasm, mängder av inspirerande idéer och gedigen kunskap visar Peter Englander hur vi kan sudda ut gränsen mellan inomhus och utomhus på ett sätt som passar just oss - ett sätt som inte bara får växterna att trivas utan som också får oss människor att frodas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trädgårdens glasade rum
 2. +
 3. Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitektens verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädgårdsform : vackrare trädgård med arkitekte... av Karin Janrik, Viveka Ljungström (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trädgårdens glasade rum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bygga och inreda växthus och/eller orangerier
  Inger Westerlund, 26 juni 2019

  För några som håller på att bygga ett växthus/orangerie är den här boken mitt i prick! Så många bra tips både på vad man borde göra och vad man kunde hoppat över - sånt som är bra INNAN man gör vissa misstag! Och sen vill man bara bli färdig så att man kan inreda med växter och möbler!

 2. Redig och användbar men lite torr.
  Sissinghurst, 28 maj 2019

  Många bra praktiska tips och fina bilder - framför allt för dig som tänker satsa på stora medelhavsväxter eller exotiska växter i en vinterträdgård/orangeri eller glasat uterum till din villa i staden eller förorten. För dig med drömmar om ett hemmabyggt växthus i trädgården på landet i en gammaldags "romantisk" något vildvuxen trädgård så finns det bättre böcker. En knivsudd poesi hade inte skadat.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Trädgårdens glasade rum