Emily Dickinson och vulkanerna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2019-10-23
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
218 x 142 x 28 mm
Vikt
519 g
SAB
Geqz Dickinson, Emily
ISBN
9789113088549
Emily Dickinson och vulkanerna (inbunden)

Emily Dickinson och vulkanerna

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-10-23
228
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Det här är en bok om min Emily Dickinson, och om vad det innebär att läsa henne idag. Utgångspunkten är den fråga som genomsyrar det mesta som skrivits om Dickinson: hur kan man vilja det liv som hon valde?

Om man ägnar sitt liv åt att skriva och kanske till och med misstänker att man är bra på det, vill man då inte dela sitt skrivande med någon? Hur kan man vilja detta isolerade liv, livet bakom en skärm, oåtkomlig i sin elektriska storm, förnekad den älskades famntag och den besvarade kärlekens reparativa och generativa kraft?

För den skrivande kvinnan - för den här skrivande kvinnan som är jag - finns det en rädsla att bli som Emily Dickinson, eller som det jag föreställer mig att Dickinson var - det vill säga ensam.

Det här kan därmed inte undgå att vara en bok som åtminstone delvis handlar om konsten och ensamheten, eller kvinnan och ensamheten. Jag tänker mycket på ensamma kvinnor, författare eller ej."

Josefin Holmström
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josefin Holmström

  • Antarktis

    Josefin Holmström

    De tre står i en triangel. De ser, åtminstone på håll, ut att veta vad de gör. Isdubbarna lyser röda kring den längstes hals. Den kortare står med handen på en gammal militärspark. Den allra kortaste och yngsta, med flammande hår under en blå möss...

  • Samuel är mitt namn

    Josefin Holmström

    Det är i mitten av 1800-talet, en pojke föds blind och han tas om hand av en kvinna som ger honom ett namn: Samuel. Under pojkens uppväxt i norra Sverige sker så två underverk: först inser prästen i bygden att pojken har läshuvud och sedan återfår...