Totalskada (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (204.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helena von Zweigbergk
Utgivningsdatum
2018-11-05
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113088662
Totalskada (ljudbok)

Totalskada (ljudbok)

(21 röster)  |  Läs 6 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-11-05

Styckköp

123
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Agneta och Xavier har levt i ett långt äktenskap. I takt med tiden och att barnen lämnat hemmet är det som om avståndet dem emellan successivt ökar. Ett outtalat tomrum som ingen av dem riktigt vet hur de ska fylla.

Grälen och striderna är över. Saker och ting får passera. De har ju ett bra liv, en tillvaro fylld av trygga vanor, och de har utvecklat en ömsesidig tolerans. Men kanske har detta ett pris? För där finns också en bräcklighet mellan dem, som kan bli till en spricka som kan gå på djupet och orsaka stor skada.

Men när katastrofen kommer är det utifrån. Och den ställer hela deras tillvaro och deras förhållande på spel. Det är Agneta som är den skyldiga. Hur ska hon överleva skulden? Och när de förlorat sitt hem, hur hemma är de med varandra, egentligen? Vad är värt att slåss för? Och vad ska man släppa för att kunna gå vidare?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Totalskada. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Emma , 26 september 2019

  Bra känslobeskrivningar om livet, relationer, roller i familjer å så!

 2. Fängslande och övertygande!
  Jenny A, 1 maj 2019

  Boken är så fängslande och övertygade - trots att jag inte delar dessar händelser och familje konstellationer - så känns varenda känsla igen. Och så väl beskrivna de är! Jag har läst Helena van Sweigbergk tidigare och kommer att fortsätta!

 3. Välskriven och tankeväckande
  Villivonkansbooks, 28 februari 2019

  Jag har länge varit sugen på att läsa Totalskada och plötsligt dök den upp som ett boktips på Storytel. När den dessutom var författaruppläst så var det givet att jag skulle prova att lyssna på boken. Läser största delen pappersböcker men försöker vänja mig vid att lyssna på böcker. Oftast går det mindre bra men med Totalskada gick det förvånansvärt bra! En bidragande orsak tror jag var att Helena äste boken själv, samt att hon skriver väldigt bra. Helena är fenomenal på att skildra relatione... Läs hela recensionen

 4. ... här kommer alla känslorna
  Pernilla, 17 februari 2019

  Så insiktfullt och välskrivet om nära relationer. Hur en eldsvåda rensar och sotar ner familjerelationerna till de äkta känslor som blir kvar i askan...

 5. Detaljernas mästare
  Yvonne, 29 januari 2019

  En ömsint, solkig, närgången bok om att vara människa. Fängslade mig direkt.

 6. Vad en katastrof kan göra med människor.
  #ullisboktips , 6 januari 2019

  Underbar och tankvärd berättelse om livet och människorna i det. Jag älskar Agnetas sätt att långsamt förstå konsekvenserna av det som händer runt henne. Ofta har vi för bråttom och lyssnar inte människor runt oss. Men Agneta avvaktar och lyssnar på båda andra och sig själv. Läs och fundera på denna fina berättelse!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Helena Von Zweigbergk