Tjugo över midnatt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-08-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Örjan Sjögren
ISBN
9789113089027
Tjugo över midnatt (e-bok)

Tjugo över midnatt E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-16

Styckköp

145

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I ett Porto Alegre som är lamslaget av en outhärdlig värmebölja och en oändlig bussförarstrejk, och där våldet på gatorna ökar, återser tre vänner varandra efter femton år.

Det är Aurora, biologidoktorand på universitetet i São Paulo som vill tillbaka till naturen, Emiliano, frilansande journalist som under många år förnekade sin homosexualitet men som nu kommit ut, samt Antero, förr avantgardistisk konstnär, numera framgångsrik reklamman som lever småborgerligt familjeliv med sin hustru. I slutet av 1990-talet ingick de i redaktionen för det kultförklarade webbfanzinet Orangotango, som startats av deras vän Andrei Dukelsky, Duque kallad. Duque, som levt tillbakadraget sedan dess, har rånmördats och de tre vännerna ska nu gå på hans begravning.

I olika kapitel berättar de sin historia i jag-form, sina barndomsminnen men också det som sker under och efter begravningen. Emiliano har fått i uppdrag att skriva en biografi över den nyligen bortgångne Andrei och hans efterforskningar blir också ett slags mordundersökning - för det visar sig att Duque, delvis levde ett dubbelliv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Galera