Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2019-01-03
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Sandra Medin
Originaltitel
The 4 Pillar Plan: How to Relax, Eat, Move, Sleep Your Way to a Longer, Hea
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form)
Dimensioner
233 x 158 x 21 mm
Vikt
518 g
SAB
Vna
ISBN
9789113089089
Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare (inbunden)

Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare

(129 röster)  |  Läs 22 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-03
263
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vi vet egentligen exakt vad vi behöver göra för att må bättre, men väldigt få av oss gör det. Hälsobalansen innehåller läkaren Rangan Chatterjees samlade kunskap vad gäller vår hälsa.

Hans patienter söker vård för att få en diagnos och medicin, men han uppmanar dem i stället att söka svaret i sin livsstil och menar att om vi bara levde mer medvetet skulle många av våra symptom försvinna av sig själva. Livsstil och mat är en kraftfull medicin och här väver han samman sina egna råd med den senaste vetenskapliga forskningen.

Boken bygger på de fyra hälsonycklarna Vila, Mat, Rörelse och Sömn. Att hitta balansen mellan de fyra nycklarna - inte sträva efter perfektion inom de enskilda nycklarna - är grunden till en god hälsa. Om du tränar mycket och prestationsinriktat men sover dåligt kommer du ändå inte att må bra.

Han ordinerar bland annat egentid i minst en kvart om dagen, periodisk fasta, mer promenader i vardagen och rutiner för sänggåendet som gör att du känner dig pigg när du vaknar. Enkla och inspirerande steg som lätt blir till en daglig rutin!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare
 2. +
 3. Lyckobalansen : 10 enkla sätt att må bra varje dag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyckobalansen : 10 enkla sätt att må bra varje dag av Rangan Chatterjee (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Hälsobalansen : 4 nycklar till ett bättre liv - hur du vilar, äter, tränar och sover dig friskare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  Anki Akerö, 7 december 2021

  Vi har en bok redan och tycker den är så bra, så vi köper nu till våra vuxna barn. Den innehåller mycket bra råd för hela livet!

 2. Hälsobalansen
  Gustav98, 12 oktober 2021

  En super bra bok som tar upp hälsan på ett bra sätt där många aspekter finns med. Alla borde läsa den. En toppenbok om Man vill må bättre.

 3. Äntligen en klok hälsobok!
  Boktagen (Malmö), 31 mars 2021

  Kloka tips på hur du med relativt små och enkla medel kan få en bättre hälsa.
  Inget rabiat, utan förslag på helt genomförbara förändringar i din vardag. I dagens hälsohets är det just klokheten och sansen som behövs! Det här kan jag faktiskt göra och fortsätta göra!

 4. Superbra!
  Sophia, 23 mars 2021

  Lättläst bok utan konstigt fackspråk. För gemene man. ENKLA tips i vardagen som Alla kan göra! Älskar boken! Alla borde läsa den. För er bättre mående. För en bättre hälsa.

 5. Verkligen läsbar.
  Madeleine Håkansson, 5 december 2020

  En bok utan en massa måsten, ger inspiration till och förändra saker i ens liv. Prova och lyssna på just din kropp och själ hur den mår, utan pekpinnar och halelulia.

 6. Bästa boken om din hälsa
  Sandra, 5 november 2020

  Om du ska läsa en bok om din kropp och hur du tar hand om den genom hela livet, läs den här! På ett lättförståeligt sätt guidar Dr.Chatterjee läsaren genom fyra viktiga nycklar i livet, och det är lätt att ta till sig.

 7. Oumbärlig
  LaJo, 4 september 2019

  Tar ett helhetsgrepp om de viktigaste aspekterna på hälsa och ger hopp om att man ska kunna påverka mycket själv för att få ett bättre liv. Tyvärr ses annars alltför många krämpor som medicinska problem, när det till stor del handlar om livsstil.

  Har också noterat samstämmigheten med Ralf Sundbergs och Martina Johanssons böcker om Inflammation, vilka jag också gärna rekommenderar.

 8. Super bra bok med kanon tips för bättre hälsa.
  Jessica -71 , 3 september 2019

  Aha upplevelser i boken, man behöver denna bok för att påminna sig själv om hur enkelt och lätt det är att ta hand om sig själv. För många av oss har redan glömt och lever i ett ekorrhjul. Med enkla medel och gratis tips för ett bättre välbefinnande så är denna boken helt suverän. Kommer läsa den igen och har köpt extra böcker för att ge bort till vännerna när de fyller år. Rekommenderas varmt. 5/5 i betyg.
  Helt klart en Unna dig själv bok till varje pris.

 9. Hälsobalans: 4 nycklar till ett bättre liv

  Jag har inte hunnit läsa så mycket men har haft tillgång till den tidigare. Mycket läsvärd. Många enkla och bra tips. Nu är det bara att disciplinera mig till en ny livsstil.

 10. Tydlig, inga pekpinnar, lärorik!
  Per Svante Hultman, 28 maj 2019

  Alla borde läsa och begrunda. En av de bästa böcker för ett bättre och hälsosammare liv. Mycket bra även för oss som är insatta! Perfekt present.

 11. Väldigt bra!
  Malin, 8 maj 2019

  Gillar boken.
  Bra skriven, bra råd och lätt att följa råden.
  Han visar att små förändringar kan göra stor nytta bara man fortsätter med det.

 12. En bok för och till alla
  Rickard Månsson, 1 maj 2019

  Dr. Chatterjee målar inte in sig i något hörn av en specifik metod eller modell. Han gör det enklare att förstå och lära om vad vi kan göra för att må bra, på alla plan. En ögonöppnare för mig. Att må bra är inte så knepigt, och vägen dit är inte jobbig. Tvärtom. Hans poddar är mycket intressanta att lyssna och lära ifrån.

 13. Hälsoråd
  Nina, 26 april 2019

  Mycket enkla egentligen självklara råd om hur vi kan leva ett bättre liv genom att lägga till bra saker och ta bort helt onödiga skadliga saker. Små förändringar som gör stor nytta.

 14. Lyckligare tillvaro
  Olof Erland Persson, 22 april 2019

  Lättläst,logiken är enkel som vi alla bör ha insett men att få det på pränt stärker ambitionerna till träningsimpulser som ger effekt på tillvaron.

 15. En bok alla borde läsa!
  Claes Nyqvist, 17 april 2019

  Alla vet att det är nyttigt med grönsaker, men ingen har tidigare talat om varför och på vilket sätt. Detta är ett genomgående drag i den här boken att den upplyser om sådant som ingen tidigare talat om.

 16. Allra viktigaste Hälsoboken !
  Birgitta Seth, 9 april 2019

  Jag har pga bristande hälsa i många år per automatik blivit väldans intresserad av att på något sätt kunna förbättra den. Och har därför köpt på mig allsköns hälsoböcker, i och för sig intressanta var och en på sitt sätt.
  Men efter att ha läst Hälsobalansen, så inser jag, att det faktiskt är den allra viktigaste Hälsoboken och också enligt mitt MKT överraskande tycke, den ENDA boken om hälsa som man behöver !
  För den tar ett helhetsgrepp och ger med, även för mig, sina överkomliga råd... Läs hela recensionen

 17. Hjälp till bättre hälsoliv
  Inga M, 2 april 2019

  Jag har inte sträckläst boken utan plockat tips här och där än så länge. Förstår att det finns mycket bra råd att följa efter förmåga och har kommit igång med en del träning för mina slumrande muskler.
  Jag ska absolut ta till mig fler kloka råd för att förbättra min hälsa.

 18. gympa är bra

  tyckte boken var lättläst det är en bok man själv vill äga så man kan gå tillbaka o läsa dom kapitelna man vill Däremot tycker ja han har en förkärlek till att skrämma oss för diabetes

 19. Hälsobalansen:4 nycklar till ett bättre liv.
  carl-georg alm, 27 mars 2019

  Bra bok många användbara tips har hjälp mig redan. Skall fortsätta med övningar och andra välkomna tips.
  Rekommenderar boken till vänner och bekanta.

 20. Toppenbra bok till ett lågt pris

  En bok som talar klarspråk enl. min mening om varför man ibland får recept på medicin för en åkomma/sjukdom som i vissa fall har helt annan grundorsak och som i sämsta fall ger ytterligare en biverkan. Mycket receptskrivande går på förnyelse och rutin, läkarna har för lite tid för enskilda patienter.

 21. Bladvändare!
  Eva , 15 mars 2019

  Har redan tagit till mig av alla goda råd. Det mesta är självklarheter, men fint att få allt samlat. Har tipsat vänner att de ska köpa boken.

 22. Trevlig, tänkvärd och lättläst
  Inger, 28 februari 2019

  Inga pekpinnar ges utan info för att själv tänka till. En hel del att inspireras av för att kunna leva ett. Bra liv.

Visa alla 22 recensioner

Fler böcker av Rangan Chatterjee