Dumskallarnas sammansvärjning (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (512.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2018-10-31
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Einar Heckscher
ISBN
9789113089270
Dumskallarnas sammansvärjning (ljudbok)

Dumskallarnas sammansvärjning Ljudbok

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-10-31

Styckköp

141

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole har kallats en av de roligaste böcker som någonsin skrivits. Här stiger Ignatius J. Reilly rakt in i världslitteraturen: ofromligt fet, otroligt lat och oförväget stridslysten, ett mellanting mellan Helan och Don Quijote med en omättlig aptit på popcorn, varm korv och dåliga filmer. På sitt enmanskorståg mot den moderna tiden och på jakt efter ett lagom lättsamt jobb hamnar han i en serie vanvettiga äventyr som styrs av sin egen inre logik mot katastrof.

John Kennedy Tooles debutbok från 1980 väckte stor uppmärksamhet när den kom ut och hyllades unisont av såväl läsare som kritikerkår. Toole själv fick aldrig njuta av framgången. Han skrev romanen redan på 1960-talet och försökte fruktlöst få den publicerad under sin livstid. Frustrerad och djupt deprimerad av motgångarna tog han sitt liv 1969, 32 år gammal. Det är tack vare hans mor som boken fick alla de läsare den nu förtjänar. Hon gav aldrig upp kampen att ge ut sonens roman, som hon så starkt trodde på.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dumskallarnas sammansvärjning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En favorit
  -, 10 december 2021

  Jag har läst den här många gånger. Det här var första lyssningen! Det finns få böcker som liknar denna, önskar författaren fått uppleva hur uppskattad boken blev och är

 2. Många skratt
  Maritzi, 8 december 2021

  Denna bok kan jag med ett stort leende rekommenderar till alla kluriga läsare, med en viss sorts humor och intelligens. Världens mest underhållande bok, enligt mig! Det är säker 20-år sedan jag först läste den och den har etsats sig fast som en av dem där toppböckerna jag någonsin läst. Denna bok tar jag fram när jag vill skratta åt satirisk humor. Så tveka inte! Läs den.

 3. Den tog sig på slutet.
  Sareton, 7 maj 2020

  Lite för lång och utdragen innan den knöt ihop handlingen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Kennedy Toole