Nuckan (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-05-04
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
ISBN
9789113089409
Nuckan (e-bok)

Nuckan (e-bok)

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-05-04
149
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nuckan, finns hon?

Malin Lindroth är 52 år, barnlös och har levt ensam i nästan trettio år. När hon presenterar sig som ofrivilligt ensam blir reaktionerna starka och hon frågar sig vilka historier om livet utanför tvåsamhetsnormen som är möjliga att berätta. Därför bestämde hon sig för att skriva om en livserfarenhet som efterfrågas lika lite idag som i det förflutna.

Malin Lindroth vill reclaima ordet nucka. Ta tillbaka det fulaste namnet och tvätta skammen ur det. Detta är ett befrielseprojekt, ett ifrågasättande av de normer som vi fortfarande är så knutna till och kanske blinda inför och ett beredande av plats för den större berättelsen om kärlek, makt och relationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nuckan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ditt måste!
  kerstin hallert, 18 juni 2018

  Coola Malin Lindroth kartlägger det som de flesta är rädda för: att vara den som blir utan. En annan femma att detta öde värre än själva döden skildras så oemotståndligt att det som alla troll spricker i solen.Här är ett sommarnattens leende !

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Malin Lindroth

 • Vampyrkärlek

  Malin Lindroth

  Tron på vampyrer är mycket gammal och har varit ett kärt tema i många böcker och filmer alltsedan Bram Stokers klassiska Dracula som även finns återberättad till lättläst. Vampyrkärlek av Malin Lindroth handlar om en mor och en dotter, båda vampyr...

 • Utsatthet och sexuell hälsa : en studie om unga på statliga ungdomshem

  Malin Lindroth

  English abstract The dissertation concems youths in detention at residential group homes, their sexuality in general, their sexual health in particular. and their sex education. According to Swedish law, sex education is required in the Swedish pu...

Bloggat om Nuckan