Mordet på kommendören : första boken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Mordet på kommendören (del 1)
Utgivningsdatum
2018-10-18
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Vibeke Emond
ISBN
9789113089423

Mordet på kommendören : första boken E-bok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-10-18
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Huvudpersonen är en trettiosexårig porträttmålare som bor i Tokyo. Efter att hans hustru plötsligt en dag låtit meddela att hon vill skiljas avbokar han allt och reser sin väg. Han hamnar i ett avskilt hus högt uppe på ett berg och bestämmer sig för att framöver måla landskap istället för porträtt.

På vinden i det märkliga huset påträffar han av en händelse en målning med titeln "Mordet på kommendören". Motivet tycks vara ett brutalt mord på 500-talet men anspelar samtidigt på Mozarts berömda opera Don Giovanni som skrevs först i slutet av 1700-talet. Inte långt därefter hör en gåtfull IT-miljardär av sig och vill beställa ett porträtt.

Haruki Murakamis nya roman i två delar, Mordet på kommendören, handlar om den gäckande konsten och flyende tiden. Platsen är lika mycket ett stilla japanskt landskap i nutid som förintelsen och Nanjingmassakern i Kina 1937. Boken är Murakamis mest ambitiösa roman sedan trilogin 1Q84 (2011) och vållade stor debatt i hemlandet för det sätt på vilket den grep sig an politiskt känsliga ämnen. Den andra och avslutande delen kommer på svenska i början av 2019.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mordet på kommendören : första boken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oläslig smörja
    DeHa, 30 maj 2023

    Så många ord, så lite sagt. Så kan man sammanfatta denna första del av fantasy-tramseriet "Mordet på kommendören". Efteråt kände jag mig grundlurad och känner inget som helst intresse av att läsa fortsättningen. Sida upp och sida ner får vi läsa återblickar, intetsägande konversationer och miljöbeskrivningar utan att handlingen förs fram en millimeter. Dessutom svämmar boken över av gubbsjukt tantsnusk som bara blir långtråkigt att läsa. Även om 50% skulle skalas bort hade boken varit för lång. Ett bottennapp. Kejsarens nya kläder.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Haruki Murakami