Fartygets ögon (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-01-08
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Staffan Söderblom
ISBN
9789113089652
Fartygets ögon (e-bok)

Fartygets ögon (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-01-08
118
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ingrid Marie Barrøy är född och uppvuxen på den lilla ön Barrøya i nordligaste delen av Norge. Hennes dotter Kaja har nyss fyllt tio månader, året är 1946 och kriget är över. Men ännu syns spåren efter ockupationen, till och med på den lilla ön som påminner om ett fotspår i havet.

I Fartygets ögon inleder Ingrid sitt sökande efter Kajas far, den ryske soldaten Alexander som befann sig ombord på det tyska fångskeppet M/S Rigel när det sänktes av de allierade i november 1944. Över tvåtusen människor omkom i katastrofen, varav de flesta var fångar från östra Europa. Ingrid räddade livet på den svårt nedkylde Alexander, förälskade sig i honom och födde hans barn. Men kriget tvingade honom på flykt och nu är frågan vad det blev av honom. Fick han hjälp? Blev han infångad? Är han död eller vid liv?

Roy Jacobsen har med sina tre senaste romaner skrivit fram ett hisnande vackert, poetisk och tidvis brutalt kvinnoporträtt - Ingrid Marie Barrøy är en av dessa skarpa romangestalter som för alltid lever kvar hos läsaren. Barndomsåren i De osynliga och vuxenblivandet i Vitt hav följs nu av modersskildringen i Fartygets ögon. Ett fullödigt magnum opus växer fram i händerna på en av den nordiska litteraturens giganter.

"Saknar motstycke i skandinavisk nutidslitteratur." Östgöta Correspondenten om De osynliga och Vitt hav
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fartygets ögon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Roy Jacobsen trilogi om Barröya
    PO, 7 februari 2019

    Ibland läser man så bra böcker att man inte vill att de ska ta slut. Trilogin om människorna på Barröya är sådana. Man njuter av de språkliga formuleringarna, inlevelsen och författarens kunskap om det han beskriver.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roy Jacobsen

Bloggat om Fartygets ögon